Kapalı Semt Pazarı İçin İlk Kazma Vuruldu

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, ilçede bir ilki gerçekleştirmek için ‘Kapalı Semt Pazarı’ Projesi için ilk kazmayı vurdu.

Kapalı Semt Pazarı İçin İlk Kazma Vuruldu
Yayınlama: 19.07.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Torosların incisi Pozantı ilk kapalı semt pazarına kavuşuyor. Seçim vaatlerinden birini daha hayata geçirmek için kolları sıvayan Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, ilçede bir ilki gerçekleştirmek için ‘Kapalı Semt Pazarı’ Projesi için ilk kazmayı vurdu.

Göreve geldiği günden bu yana vatandaşların taleplerini ön planda tutan Başkan Ali Avan, seçim sürecinde verdiği vaatleri yerine getirmek için var gücüyle çalışıyor. “Pozantı’nın yolları cıncık gibi olacak” diye vatandaşa söz veren Başkan Avan, sıcak asfalt ve parke taşı yenileme çalışmalarını sürdürürken şimdi de söz verdiği kapalı semt pazarı projesi için ilk adımı attı.

İLK KEPÇEYİ BAŞKAN AVAN VURDU

Kurmaylarıyla birlikte sahaya inen Başkan Avan, resmi yazışmaların yapılması ve gereken izinlerin alınmasının ardından kapalı semt pazarı projesi için iş makinesinin direksiyonuna geçerek ilk kepçeyi kendisi vurdu.

ÇOK FONKSİYONLU KULLANIM SUNACAK

Gençlik Caddesi üzerinde bulunan ve Devlet Demir Yolları’ndan kiralanan 1.750 metrekarelik alana 96 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde ve 5 metre yüksekliğinde yapılacak olan Kapalı Semt Pazarı çok fonksiyonlu olarak halkın kullanımına sunulacak. Proje, Kapalı Semt Pazarı olmasının yanı sıra haftanın 6 günü de kapalı otopark olarak kullanılabilecek. Ayrıca sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında sergi alanı ve halkın toplanma alanı olarak da hizmet verecek.

75 GÜN İÇİNDE HALKIN HİZMETİNDE

Çalışmaları ekibiyle birlikte yerinde inceleyen Başkan Ali Avan, “Yapılacak olan kapalı semt pazarı çalışmalarında herhangi bir olumsuzluk çıkmaması halinde 75 gün içinde halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. Başkan Avan, “Seçim vaatlerimizden biri olan Kapalı Semt Pazarı projesi için bugün ilk kazmayı vurmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye ekledi.

“Devlet Demir Yolları’ndan kiraladığımız bu alanda resmi izinlerin ve bağlantıların tamamlanmasını bekliyorduk. Nihayet bu izinler alındı ve anlaşmalar yapıldı. Ekibimizle birlikte hiç vakit kaybetmeden halkımıza verdiğimiz sözü tutmak için çalışmalara başladık. Kısmet olursa birkaç gün içinde temel çalışmalarına başlayacağız. Burada kullanılacak çelik konstrüksiyonlar bir ay gibi kısa bir sürede üretilecek. Biz de bu süre zarfında 32 ayağın temel çalışmalarını tamamlayacağız. Çelik konstrüksiyonlar geldiğinde ise vinç yardımıyla montajlarını yaparak kapalı pazar yerimizi halkımızın kullanımına sunacağız. Bu projeyi sadece kapalı semt pazarı olarak düşünmedik; haftanın altı günü kapalı otopark olarak da kullanılabilecek şekilde tasarladık. 6 Şubat depreminde halkımızın bir toplanma alanı bile yoktu. Bu alan, semt pazarı ve otopark olmasının yanı sıra olası bir felaket anında toplanma merkezi olarak da kullanılabilecek. Ayrıca kültür ve sanat etkinlikleri ve köylülerin organik ürünlerini satabileceği bir alan olarak da hizmet verecek. İlçe halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.