KESKİN, IRAK VİZE SERBESTLİĞİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Keskin, “Kendi vatandaşlarımız vize almakta zorluk çekerken, başka ülke vatandaşlarına kolaylık sağlamak, ciddi bir adaletsizliktir.

KESKİN, IRAK VİZE SERBESTLİĞİNE TEPKİ GÖSTERDİ
Yayınlama: 17.08.2024
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, Türkiye’nin 1 Eylül’den itibaren 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Irak vatandaşlarına uygulanacak olan vize serbestliği kararını eleştirerek, bu durumun toplum üzerindeki olumsuz etkilerini gündeme getirdi. Keskin, “Kendi vatandaşlarımız vize almakta zorluk çekerken, başka ülke vatandaşlarına kolaylık sağlamak, ciddi bir adaletsizliktir. Bu durum, ülkemizin güvenliğini tehdit ediyor ve halkın huzurunu bozuyor” ifadelerini kullandı.

İKTİDARIN ÇİFTE STANDART UYGULAMALARI

Keskin, iktidarın mülteci politikalarını eleştirerek, “Hükümet, kendi vatandaşlarından alınan yurt dışı çıkış ücreti ve pasaport harçları artarken, şartlar Türkiye için sürekli ağırlaşırken yurt dışındaki Irak vatandaşlarına bu şekilde bir muafiyet uygulaması, iktidarın yönetim bilmezliğinin örneğidir. Öncelikli olarak, devlet sisteminin kendi vatandaşına öncelik vermesi gereklidir. Ekonomi yerle bir, iktidarın derdi Irak vatandaşına vize serbestliği olmuş. Türkiye mültecilere çöplük olmasın diye uğraşın. Yeter artık, halk canından bezdi.

TOPLUMSAL HUZURSUZLUĞA NEDEN OLUYOR

Keskin, artan mülteci sayısının toplumda yarattığı dertlere vurgu yaparak, “Vize serbestliği, vatandaşlarımızın günlük yaşamını doğrudan etkilemektedir. Güvenlik sorunlarıyla birlikte sosyal huzursuzluk, toplumsal dengenin bozulmasına neden oluyor. Halkımız, artık her geçen gün artan bu belirsizlik içinde kaygı duymaktadır” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ SESİNİ DUYURMALI

Son olarak Keskin, “İktidar, bu kritik kararları alırken toplumun sesi olmalıdır. ‘Yaptım oldu’ anlayışıyla hareket eden bir yönetim artık kabul edilemez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, vize serbestliğine karşı durarak, vatandaşlarımızın haklarını savunmak için elimizden geleni yapacağız. İlk seçimde bu politikaların sonuçlarını göreceğiz” diyerek, CHP olarak sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerinin altını çizdi.