Kılıçdaroğlu, Haramilerin saltanatının yıkılması yakındır

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Haramilerin saltanatlarını liderler değil halklar yıkmıştır. Emin olun ki bu saltanatın yıkılması da çok yakındır” dedi.

Kılıçdaroğlu, Haramilerin saltanatının yıkılması yakındır
Yayınlama: 06.07.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Haramilerin saltanatlarını liderler değil halklar yıkmıştır. Emin olun ki bu saltanatın yıkılması da çok yakındır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında gündemi değerlendirdi. CHP’nin değişime ışık tutmaya devam edeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Haramilerin saltanatlarını liderler değil halklar yıkmıştır. Emin olun ki bu saltanatın yıkılması da sandığımızdan çok daha yakındır” diye konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında iktidarın ekonomi politikalarını da eleştirirken, CHP’deki değişim başlığına da değindi. CHP liderinin konuşmasından öne çıkan önemli başlıklar şöyle: 

Türkiye’yi borç batağına sürüklediler

İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin borç batağına sürüklendiğini belirterek, şunları söyledi:

“Borç alan emir alır. Şimdi emir alıyorlar. Dünyanın kaderini parayı kontrol eden belirler. Erdoğan kontrol eden değil artık kontrol edilen kişidir. Uluslararası tefecilerin kontrol ettiği ve yönlendirdiği kişidir. Düne kadar; ‘faizi artırmam, artıramam, asla bunu yapmayacağım’ diyen kişiye tükürdüğünü yalatmak da bu uluslararası tefecilerin görevleri arasında olmuştur. Biz, CHP olarak bunları içimize sindiremiyoruz. Bizim temel görevimiz ülkenin siyasal ve ekonomik bağımsızlığını sağlamaktır.”

İlk günah işlendi

İktidarın kendi vatandaşında bile dolar ile borçlandığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, bu duruma iktisatçıların “ilk günah” dediğini ve Türkiye’de “ilk günahın” işlendiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, “İlk günah işlendi ve şimdi buradan çıkamıyorlar. Bankalardaki mevduatın yüzde 70,3’ü mudilerin, yani vatandaşların sadece binde 6’sına ait. Gelir dağılımının ne kadar bozulduğunu ve 85 milyonun kimlere hizmet verdiğini göstermesi açısından ilginçtir” diye konuştu. 

Döviz kurundaki sadece 1 liralık artışın devlete maliyetinin 145,5 milyar lira olduğunu da kaydeden Kılıçdaroğlu, “1 liralık artışın getirdiği yükü 85 milyon insan ödüyor. Tabii doları olanlar değil, beşli çeteler değil, onlar kazanıyorlar. Onlara şimdilik hiç kimse dokunmuyor. Çünkü onlar siyasetin de şeklini belirliyorlar” dedi. 

Sonuna kadar kararlılıkla mücadele edeceğiz

Türkiye’nin sorunlarının çözümü için akılcı çözüm önerileri ile yurttaşların karşısına çıktıklarını ifade eden CHP lideri, “Tüm sorunların çözüm adresi olarak da TBMM’yi adres olarak gösterdik. Hayatımızda ne haksızlığa karşı mücadeleyi bırakacağız ne de seçimi alamadık diye mücadeleyi bırakacağız. Türkiye’yi bu kabustan çıkarmak için yolun sonuna kadar kararlılıkla mücadele edeceğiz” mesajı verdi. 

Bugün 25 milyon, yarın 35 milyon

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçiminde kendisine oy veren 25 milyon yurttaşı işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Neyin değiştiğine değil neyin değişmediğine bakarsak hata yapmış oluruz. Değişen şeyler yüzde 20’lerden yüzde 48’lereuzanan kitlelerdir. Değişen şeyler, asla görüşülemez denilen cenahlarla görüşmek, ittifak yapmaktır. Değişen şeyler ‘Neden bizden değilsin’ diye o tarafı görmezden geleceğine, onların yanına gidip, ellerini tutmaktır. Bugün bu değişimleri yaparak 25 milyonu davamıza kattık. Yarın 35 milyonu davamıza katacağız. Bundan hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın.”

Tek başıma karşınızda dururum

Kılıçdaroğlu, kendisine oy veren 25 milyon yurttaşın hakkını kimseye yedirtmeyeceğini vurguladı ve cümlelerine şunları ekledi:

“Başarıyı tek başına üstlenmem. Ama bu birlikteliği başarısızlık olarak tanımlarsanız, o zaman tek başıma karşınızda dururum ve karşınıza dikilirim. Çünkü 25 milyona dokundurtmam. 25 milyonun hakkını ve hukukunu kimseye yedirtmem. Çünkü onlar hiçbir çıkarı olmayan, saray saltanatına rağmen, sarayın sahtekarlıklarına rağmen halkın ve hakkın yanında duranlardır. Sayımızı 25 milyona çıkarma başarısı hepimizindir. Buradaki değişimin mimarı tüm CHP’lilerle birlikte Millet İttifakı’nın tüm mensuplarıdır. Eğer bu 25 milyona ulaşan başarı yeterli değilse, başarısızlık benimdir. Bu sayıyı artıracak yeni değişimleri üretme görevi de benimdir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.