Lider Öğretmen Semineri ve Resim Sergisi

Eğitim Gücü Sendikası Adana Şubesi, 31 Mayıs 2024 tarihinde önemli bir programa imza attı.

Lider Öğretmen Semineri ve Resim Sergisi
Yayınlama: 02.06.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana, 1 Haziran 2024 – Eğitim Gücü Sendikası Adana Şubesi, 31 Mayıs 2024 tarihinde önemli bir programa imza attı. Günün ilk etkinliğinde, ressam Esra Baydar’ın “Temas” temalı resim sergisi açıldı. Sergi büyük ilgi görürken, katılımcılar Baydar’ın eserlerini ilgiyle inceledi.

Serginin ardından, MBA Okulları konferans salonunda Prof. Dr. Necati Cemaloğlu’nun “Lider Öğretmen” konulu semineri gerçekleşti. Seminere, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Sert, Eğitim Gücü Sendikası Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Yardımcıları, Adana İl Başkanı Fırat Aksu ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Seminerde Prof. Dr. Cemaloğlu, eğitimin nasıl olması gerektiği, çocukların öğrenmesini kolaylaştırmak için şema oluşturmanın önemi, taksonominin rolü, pedagojik formasyonun gerekliliği ve şema olmadan öğrenmenin gerçekleşmeyeceği gibi konularda bilgiler verdi. Ayrıca, öğrenme esnasında bilgi kayıplarının yaşanabileceğini somut örneklerle göstererek, katılımcıların bu kayıpların nasıl gerçekleştiğini deneyimlemelerini sağladı.

Seminerin sonunda Prof. Dr. Cemaloğlu kitaplarını imzaladı.

Eğitim Gücü Sendikası Adana Şube Başkanı Fırat Aksu, yaptığı konuşmada, “Bugün burada, sizlerle birlikte eğitim camiamızın değerli isimlerinden Prof. Dr. Necati Cemaloğlu’nu dinleyeceğiz. Kendisi, liderlik ve iletişim becerileri üzerine yapacağı sunumla, öğretmenlik mesleğinin önemini ve lider öğretmenlerin rolünü vurgulayacak. Eğitim Gücü Sendikası olarak, her zaman eğitim çalışanlarının haklarını savunmak ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bu seminer de, bu misyonumuzu gerçekleştirmeye yönelik adımlarımızdan biridir” dedi.

Eğitim Gücü Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Topallar ise konuşmasında, sendikalarının apolitik bir sendika olduğunu ve siyasi bağlantıları olmadığını kaydetti.

Seminer, eğitimcilerin büyük beğenisini topladı ve katılımcılar, aldıkları bilgiler ışığında liderlik becerilerini geliştirmeye kararlı olduklarını ifade ettiler.

Eğitim Gücü Sendikası Adana Şubesi, bu tür etkinliklere devam edeceğini ve eğitimcilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışacağını bildirdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.