“Mazeret üretmeden İzmir’in sorunları çözeceğiz”

Özlale: “İzmir Büyükşehir Belediyesi hükümete yakın reklam firmasını zengin ediyor İzmir’in 5 milyar TL’si ‘havaya’ gidiyor Kaynakları doğru yöneterek sorunları çözeceğiz”

“Mazeret üretmeden İzmir’in sorunları çözeceğiz”
Yayınlama: 09.02.2024
A+
A-
İLKGÜN HABER – İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Ümit Özlale, 2021 yılında yapılan açık hava reklam ihalesini gündeme getirerek, yanlış hesap yapıldığını ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük gelir kaybına uğratıldığını söyledi.
Yıllık 23.5 milyon TL’ye ihale edilen reklam alanlarından ihaleyi alan şirketin 1 yılda 500 milyon TL kazandığını belirten Özlale, “İzmir Büyükşehir Belediyesi hükümete yakın bir özel şirketi zengin ediyor. 1 yıllık gelirin yüzde 95’ini özel şirkete aktarırken, belediye kasasına bu işten sadece yüzde 5 giriyor. 1 Nisan’da göreve gelir gelmez bu yanlış kaynak planlamasının önüne geçeceğiz ve bu gelirlerle, mazeret üretmeden sorunları çözeceğiz” dedi.
“Yanlış hesap 5 milyardan etti”
İzmir’in pek çok çözüm bekleyen sorunu olduğunu ancak bugüne kadar İzmir’i yönetenlerin hep ‘Ankara’dan kaynak aktarılmıyor’ mazeretine sığınarak İzmirlileri sorunlarla baş başa bıraktıklarını ifade eden Özlale, “Ankara, İzmir’e üvey evlat muamelesi yapıyor ama artık ben mazeret edebiyatından sıkıldım. Kaynak planlaması yapılmadığı için sorunları çözecek para bulunamıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2021 yılında 10 yıllık ihale ile kentin reklam alanlarını toplam 235 milyon TL’ye özel bir şirkete verdi. Bu şirket sadece geçen yıl 500 milyon TL para kazandı. 10 yılda şirketin kazanacağı para 5 milyar TL. Bu rakam belediyenin 2023 bütçesinin yüzde 20’sine denk geliyor. Kazanılan paranın yüzde 95’ini özel şirket alırken, Belediye sadece yüzde 5’ini alabiliyor. Biz buna itiraz ediyoruz. Doğru kaynak planlaması ve doğru gelir paylaşımı ile İzmir, önemli sorunlarını çözecek bir parayı kasasına koyabilir” dedi.
“Efsane belediye başkanı olmak istiyorum”
İzmir’in sorunlarını gelir yaratarak, birlikte çözeceklerini vurgulayan Özlale, mazeret üretmek için değil sorunları çözmek için Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu kaydetti. Bunca yıl biriktirdiği bilgi ve tecrübeyi İzmir için harcayacağının altını çizen Özlale, “En büyük hayalim İzmir’in efsane belediye başkanlarından birisi olarak anılmak. Gelin, sizde bu hayalime ortak olun, hep beraber çalışalım ve bu kez İzmir kazansın” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.