Muharrem ayının ilk gününde 5 ayrı yerde cem evlerine saldırı

Ankara’da Muharrem Orucu’nun ilk günü olan dün Alevi kurumlarına yönelik eş zamanlı 5 saldırı gerçekleşti.

Yayınlama: 31.07.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Ankara’da Muharrem Orucu’nun ilk günü olan dün Alevi kurumlarına yönelik eş zamanlı 5 saldırı gerçekleşti.

Bir kişi, Şah-ı Merdan Cemevi’nde ibadet sırasında saldırıda bulundu; Türkmen Alevi Bektaşi Derneği’nde bir kadın yapılan bıçaklı saldırıda yaralandı.

Ayrıca Tuzluçayır Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Ana Fatma Cemevi, Gökçebel Köy Derneği, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği, Batıkent Serçeşme Cemevi’ne yönelik de saldırılar oldu.

Saldırılarla ilgili bir açıklama yapan Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Musa Kulu, Cemevlerine dönük saldırıların tesadüf olmadığını belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman soylu ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın toplumu tehdit ettiklerini söyledi.

Kulu, “Bu saldırılar seçime giderken kaosa sürüklemenin bizi beklediğini gösteriyor. Sadece günübirlik ya da iki tane müptezelin yaptığı bir saldırı değil, aynı anda 5 ayrı yerde olayın yaşanması tamamen komplonun, projenin düğmesine basıldığı anlamına geliyor. Bunun başka izahı yok” dedi.

Emniyetin açıklamalarına göre’de tüm saldırıları aynı kişinin gerçekleştirdiğini ve yakalandığını duyururken, yapılanb saldırılar kamuoyunda tepkilere neden oldu. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.