Öğretim üyeleri, hekim ve öğrenciler Ç.Ü. Balcalı Hastanesi için yürüdüler

Adana Tabip Odası ve Çukurova Öğretim Elemanları Derneği, Balcalı Hastanesi fiziki binasının yeterli işleve kavuşturulması ve mağduriyetlerin son bulması ve için Balcalı Hastanesi önünden Atatürk Anıtının bulunduğu Rektörlük bahçesine kadar sessizce yürüdüler.

Yayınlama: 21.06.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana Tabip Odası ve Çukurova Öğretim Elemanları Derneği Üyeleri Çukurova Üniversitesinin depremden zarar gören balcalı hastanesi ile ilgili taleplerini duyurmak için üniversite içinde yürüdüler.Adana Tabip Odası ve Çukurova Öğretim Elemanları Derneği, Balcalı Hastanesi fiziki binasının yeterli işleve kavuşturulması ve mağduriyetlerin son bulması ve için Balcalı Hastanesi önünden Atatürk Anıtının bulunduğu Rektörlük bahçesine kadar sessizce yürüdüler. Depremde yaşamını yitiren hekim, sağlık çalışanları ve vatandaşlar için saygı duruşunda bulundular.

UZM. DR. MENTEŞ, “ÇÜ BALCALI SAĞLIKLI BİNASINA KAVUŞMALIDIR”

ÇÜ Balcalı Hastanesinin sağlıklı hizmetini sağlıklı şekilde sürdürmesi gerektiğini ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, burada yaptığı konuşmada “6 Şubat günü ülkemiz bir felakete uyandı. Bu felaket 11 ilimizi toplamda 15 milyon insanımızı etkiledi. Resmî rakamlara göre 50 bin yurttaşımızı ve içerisinde 103 hekimimizi maalesef kaybettik. Anıları önünde saygı ile eğiliyorum. Her birimizin acısı çok büyük. Ülkemizin başı sağolsun.

İlk deprem ve ardından gelen diğer depremlerde maalesef Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültemizin hastanesi hasar gördü. Yetkililer hastanenin acilen boşaltılmasına karar verdi. Üniversitemiz yarım asırdan fazladır sadece Çukurova coğrafyasına değil tüm bölge coğrafyasına ve hatta yurtdışına bile hizmet vermektedir. Burada iyi hekimler yetiştirilerek tüm ülkeye hizmet vermeye yıllardır devam etmektedir. Üniversitemizde 2 binin üstünde tıp fakültesi öğrencisi, 7 yüz civarı asistan eğitim almaktadır. Adana sağlık sistemi Balcalı Hastanesi olmadan ayakta kalamaz ve sağlıklı hizmet veremez. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bu coğrafyanın hem bir markası hem de gururudur. Hastanemiz bir an önce Hocalarımız, öğrencilerimiz, asistanlarımız ve halkımızla buluşturulmalıdır. Aslolan multidisipliner anlayış içerisinde kendi binasına kavuşmasıdır. Bu süre içerisinde de kimse mağdur edilmeden bir çözüm üretilmelidir. Üretilecek çözümlerde paydaşlar yer almalı ve şeffaf biçimde bilgilendirilmelidirler.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.