Oğuz Özat’tan 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Kurucu Genel Başkanı Oğuz Özat, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Yayınlama: 09.09.2024
A+
A-

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Kurucu Genel Başkanı Oğuz Özat, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Özat, yeni eğitim döneminin tüm eğitim camiası, öğrenciler, öğretmenler ve veliler için başarılı, huzurlu ve sağlıklı geçmesini temenni ederken, eğitimin toplumsal gelişimin ve ülkenin geleceğinin en önemli temeli olduğunu vurguladı.

“Eğitim, Geleceğimize Işık Tutacak En Önemli Güç”

Oğuz Özat, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “09 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Haziran 2025 tarihinde sona erecek olan bu eğitim-öğretim yılı, ülkemizin geleceğine ışık tutacak nesillerin yetişmesine vesile olacaktır. Eğitim sadece bireylerin değil, tüm toplumların geleceğini şekillendiren en önemli güçtür. Bizler de bu bilinçle çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.”

“Öğretmenlerimizin Haklarını Her Zaman Savunacağız”

Eğitimin başarısında öğretmenlerin oynadığı kilit role dikkat çeken Özat, öğretmenlerin özveri ve emeklerinin her zaman yanında olduklarını belirterek şunları söyledi: “Bir eğitimci olarak, öğretmenlerimizin emeklerini her zaman takdir ediyor ve onların haklarını sonuna kadar savunmaya kararlıyız. Eğitim sistemimizin en temel taşı olan öğretmenlerimizin hak ettikleri değeri görmeleri için sendikamız, onların yanında olmaya devam edecektir. Öğretmenlerimizin daha iyi çalışma koşullarına sahip olmaları ve eğitimdeki kalitenin artırılması için gereken tüm adımları atacağız.”

“Eğitim, Toplumun Gelişimi İçin Vazgeçilmezdir”

Eğitim sisteminin toplumun gelişiminde oynadığı kritik role vurgu yapan Özat, “Eğitim, bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişiminde en önemli unsurdur. Eğitimde fırsat eşitliği, nitelikli bir eğitim sistemi ve çağın gerekliliklerine uygun bir müfredatla çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğiz. Yeni eğitim-öğretim yılı boyunca hedefimiz, çağdaş ve bilimsel temellere dayalı bir eğitim anlayışını güçlendirmek olacaktır,” ifadelerini kullandı.

“İlköğretim Haftası’nı Kutluyoruz”

Oğuz Özat, mesajının sonunda yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiası adına başarı, mutluluk ve huzur getirmesini dileyerek şunları ekledi: “Başta sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretmenlerimiz ve kıymetli velilerimiz olmak üzere, eğitim camiamızın tüm neferlerinin 2024-2025 eğitim-öğretim yılını kutluyor, sağlıklı ve verimli bir yıl olmasını temenni ediyorum. İlköğretim Haftası vesilesiyle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza başarılar diliyor, onları en iyi şekilde yetiştirecek öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”