Oya Tekin: “Seyhan Projelerini açıkladı”

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin Seyhan Otelinde Basın Mensuplarıyla buluşarak, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Oya Tekin: “Seyhan Projelerini açıkladı”
Yayınlama: 27.02.2024
Düzenleme: 27.02.2024 18:25
A+
A-

İLKGÜN HABER – CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin Seyhan Otelinde Basın Mensuplarıyla buluşarak, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Tekin, Seyhan’a özgü yapacağı Projeler’le ilgili yaptığ açıklamada, İklimimize kültürümüze ve fiziki şartlarımıza uygun kentsel dönüşümü başlatarak, Seyhan’ın dirençli bir kent olması için ivedilikle çalışlarımızı hızlandıracağız.
1500-2000 Kişilik Kongre ve sergi salonu Ziyapaşa Mahallesi Kentsel dönüşümü içerisinde, kent meydanı ve festival alanları oluşturacağız.
Madde bağımlılığına yönelik rehabilitasyon merkezi (Üniversite ile işbirliği yaparak, ilçemizde oldukça yoğun olan madde bağımlılarının sosyal hayata kazandırılması) için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.

Her türlü şiddet mağduru (Fiziksel, Psikolojik) kadının korunmasını, sosyal hayattan kopmayarak hayata tutunmasını sağlamak amacı ile diğer kamu kurumlarını da proje ortağı yaparak sığınma evleri kurmak ve kurulmasını sağlamak için çaba sarfedeceğiz.
Belediye hizmetlerinin halka daha rahat ulaşmasını sağlamak, hizmetin daha hızlı olmasını ve mağduriyetin önlenmesi amacı ile mahalle evleri oluşturarak,İlçemizde bulunan her vatandaşın söz hakkı ve yönetimde temsiliyet hakkını sağlayacağız.
Meslek edindirme merkezleri oluşturarak, öncelikle belediye çalışanlarımız kendi alanlarında eğitimlerini sağlayarak mesleki alanlarında uzmanlaştırmak ve halkın da bu hizmeti alarak meslek sahibi olmasını hedefliyoruz diyerek  sözlerine şöyle devam etti:

Adana yemeklerini tarihi adana evlerinde tanıtmak amacı ile kurulacak mutfaklarda hem gastronomi eğimi vererek bu kültürün turizme kazandırılmasını ve ilçemizin gastronomi kenti olmasını hedefliyoruz.
Kalabalık şehir caddelerinin uygun görülebilecek noktalarına, yeşil noktalar yaratarak insanların bir nebzede olsa soluklanabileceği çay, kahve ve soğuk su ikram edebildiğimiz cep parklar yaratacağız.
Kapalı semt pazarları yenilenebilir enerji ile kendi kendine yetebilecek merkezlere dönüşecektir. Semt pazarımıza ziyarete gelen vatandaşlarımızın otopark sorununu bodrum katta yapacağımız otopark ile ortadan kaldıracağız.

Belediyeye ait kurs merkezlerinde okul derslerine yardımcı olmanın yanı sıra özel yetenekleri ile ilgili eğitim verilmesi planlanmaktadır. Oluşturacağımız merkezlerde İçerisinde spor kompleksleri resim ve müzik atölyeleri olan eğitim merkezleri ile gençlerimizin kötü alışkanlıklarından uzak durmasını sağlıyacağız.

– Özel gereksinimli bireyler için tüm ilçenin sinyalizasyon, seslendirme ve özel aparatlar ile zemin tadilatı gerçekleştirilecektir. Tüm engel grupları için bir merkez planlanmaktadır. Yapılacak olan bu tesis içinde Fizik Tedavi, Aile danışmanlığı, etkinlik alanları ve dinlenme alanları olacaktır.
Yaşlılarımız için merkezler oluşturacağız.Merkezlerde sinema salonları, kafeler, fizik tedavi merkezleri ve yemekhaneler olacaktır. Doktor ve hemşire gözetiminde tedavileri tamamlanarak sağlıklı bir hayat sürmeleri sağlanacaktır. Ayrıca bu merkezlerde Alzheimer hastalarına yönelik bakım üniteleri kurulacaktır.

Seyhan’ın yoksulluk haritası oluşturularak, belirlenen noktalarda (hazine arasizi gibi) gerek tarım, gerekse hayvancılık yapılarak ilçe halkına istihdam, ucuz hayvansal gıda ve ucuz temiz gıda sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.