SANCAKLI’DAN DEMİRÇALI’YA FAHİŞ ZAMTEPKİSİ

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın göreve gelir gelmez gerçekleştirdiği kreş ücretindeki büyük artış, ilçede tepki uyandırdı.

SANCAKLI’DAN DEMİRÇALI’YA FAHİŞ ZAMTEPKİSİ
Yayınlama: 21.08.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın göreve gelir gelmez gerçekleştirdiği kreş ücretindeki büyük artış, ilçede tepki uyandırdı.

Yüreğir Belediye Başkanı Demirçalı, kreş ücretlerini 1.250 TL’den 7.500 TL’ye çıkararak büyük bir zam yaptı. Bu yüksek artışa, Yüreğir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili İrfan Sancaklı tepki gösterdi. Sancaklı Başkan Demirçalı’nın Yüreğirli’den gerçekleri gizlediğini söyledi.

Sancaklı yaptığı açıklamada, ‘Yüreğir Belediyemize ait kreşlerde CHP’li Başkan Ali Demirçalı göreve gelir gelmez ilk iş olarak 1.250 TL olan aylık ücreti 7.500 TL ‘ye çıkararak fahiş zam yaptı. Belediye meclisinde bu fahiş zammı doğru bulmadığımızı ifade ederek 4.000-TL Teklif yaotık. CHP Grubu Teklifimiz red etti. Bugün belediye Başkanı Sn. Demirçalı fahiş zammı yapan kendileri değilmiş gibi kreş ücretini 5.000-TL indirdiklerini açıklamış.

Hem fahiş zam yapıp hem de dönüp fahiş zammı siz yapmamışsınız gibi indirim yaparak Yüreğirli hemşehrilerimizden gerçeği gizliyorsunuz.’ İfadelerini kullandı.

Sancaklı, Başkan Demirçalı’nın yaptığı açıklamaları, daha önce yine bizzat CHP Grubu tarafından uygulanan yüksek zammın sorumlusunun kendileri olmadığı izlenimi yaratmaya yönelik bir çaba olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Sancaklı açıklamasını şöyle sürdürdü; ‘Demirçalı önce fahiş zam sonra zamdan indirim yaptı. Yüreğir’deki vatandaşlarımız, yapılan bu yüksek zammın arkasındaki gerçekleri öğrenmekte zorlanıyor. Sayın Demirçalı, önce fahiş bir zam yapıp ardından bu zammı sanki kendisi yapmamış gibi indirim yaparak algıyı değiştirmeye çalışıyor.

Bu durumun, Yüreğir halkının hakkını ve belediyeciliğin şeffaflığını savunan bizler tarafından yakından izlendiğini bilinmesini istiyoruz. Hemşehrilerimizin bu konuda doğru bilgilendirilmesi ve gerçeklerin ortaya konması gerektiği bir kez daha ifade ediyoruz’