Sayca Köyü Sevenleri Dernek Başkanı Ali develi’den çağrı

Sayca Köyü Sevenleri Dernek Başkanı Ali develi, İLKGÜN Gazetemiz aracığıyla tüm yardım severleri köy okullarının yeniden inşası için destek sunmaya çağırdı.

Sayca Köyü Sevenleri Dernek Başkanı Ali develi’den çağrı
Yayınlama: 20.01.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Sayca Köyü Sevenleri Dernek Başkanı Ali develi, Gazetemiz aracığıyla tüm yardım severlere bir çağrı yaparak, köy okullarının yıkılmış vaziyette olması nedeniyle köylerinde eğitimin yapılamadığını belirterek,yetkili mercilere ve yardım severlere sesini duyurmaya çalıştı.

Dernek başkanı Ali Develi açıklamasına şu şekilde devam etti:

Sayca Köyü’müzün Okulu “YIKILMIŞ” olup Eğitim “DURMUŞTUR”. Kur’an-ı Kerim’le gelen ilk emir ‘İkra’ Oku! “Rabbinin adıyla oku” hitabında okuma, yazma ve ilme çağrı vardır. Çünkü ilim öyle bir güç ve değerdir ki; Âdem (as) onun sayesinde meleklere üstün kılınmıştır. “İlim, kadın ve erkek herkese farzdır” buyuran Peygamberimiz (s.a.v) de ilme ve eğitime özel bir önem vermiştir.

Bu nedenle “Sayca Köyü Sevenleri Derneği” Öncülüğünde, Okulumuzu Yeniden İnşa Edip Rabbimizin, ilk emrinin yerine gelmesine vesile olalım. O okuldan nice okuyup vatanına faydalı insanlar çıkmıştır. Bundan sonra da köy okulumuzdan ilk eğitimini tamamlayarak,ülkeye ve insanlığa faydalı insanların çıkması için desteğinizi bekliyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.