Saygıdeğer: Gümüşdamla gazeteciliğin simgesi oldu

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Sefa Saygıdeğer, gazeteci Mustafa Gümüşdamla’nın bulunduğu her ortamda emeği ve alın teriyle yaptığı haberlerle gazeteciliğin simgesi haline geldiğini söyledi.

Yayınlama: 25.11.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı iken vefat eden Mustafa Gümüşdamla, aramızdan ayrılışının 12.yıldönümünde Asri Mezarlığındaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP eski Milletvekillerinden Zülfikar İnönü Tümer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Sefa Saygıdeğer, Başkan Yardımcıları A.Engin Kanber, Hüseyin Arat, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Özke, Mali Sekreter Süreyya Uri Aksoy, Yönetim Kurulu üyesi Çetin Ulucan, TSYD Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Koza TV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Ergin Kiser, İdari Hizmetler ve Özel Güvenlik Şube Müdürü Başkanı Hıdır Gümüşdamla ile Mustafa Gümüşdamla’nın eşi Hilal, kızı Deniz, kızı Yağmur’un eşi Oğuzhan Kurt, kızkardeşleri Yıldız ve Hindiye ile yeğenleri ve gazeteciler katıldı.

Törende konuşan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Sefa Saygıdeğer, gazeteci Mustafa Gümüşdamla’nın bulunduğu her ortamda emeği ve alın teriyle yaptığı haberlerle gazeteciliğin simgesi haline geldiğini söyledi.

Saygıdeğer, Mustafa Gümüşdamla’nın her zaman toparlayıcı olduğunu, meslektaşlarını bir çatı altında toplamayı başardığını ve meslekte mücadeleci kimliğiyle dikkat çektiğini söyledi. Saygıdeğer; konuşmasında; “Mücadeleci kimliği ve birleştirici ruhuyla bugün hepimizi yine burada birleştirdi Mustafa abimiz. Biz onu öyle tanıdık. En çok da güleryüzüyle tanıdık. Her ne kadar zaman zaman sinirlenip bir alev alsa da, saman alevi gibi, sonrasında yine güleryüzüyle hepimizi karşılardı. Mekanı cennet olsun. Bugün yine hepimizi burada birleştirdi. Ailemizin yanındayız. Sayın Başkanımız Cafer Esendemir; yurt dışında olduğu için bugün aramızda değil ancak selamlarını ve başsağlığı dileklerini iletmemizi istedi. Katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. O’nun bize bıraktığı meslek ahlakını ömrümüzün sonuna kadar yaşatacağız. Ruhu şad olsun” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törende yaptığı konuşmada; Mustafa Gümüşdamla’nın dürüstlüğüne ve mücadeleci kimliğine dikkat çekti.

Başkan Karalar konuşmasında şu görüşlere yer verdi;  “Değerli kardeşlerim, değerli dostlar, Mustafa Gümüşdamla’nın canları, dostları ve ailesi…Hepinize saygılarımı sunuyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır.’ Hepimizin naçiz vücutları bir gün elbet toprak olacak. Ancak Mustafa gibi insanlar aslında aramızda var olmaya devam edecek. Yıllardır biz her yıl O güzel insanın, O mücadeleci insanın, O doğru insanın anmasını yapıyoruz. Demek ki naçiz vücudun yok olması, insanın yok olması anlamına gelmiyor. Hep aramızdasın Mustafa. Bizler seni çok seviyoruz. Arkadaşlarımızın, basın mensuplarının tamamı, senin dürüstlüğünün-doğruluğunun peşinden gidiyor. Bir örnek oldun. Bir misyon oldun. O’nun için de rahat uyu… Ruhun şad olsun.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.