Seyhanlı Lider Kadınlar ÇGC’yi ziyaret etti

Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında bu yıl destek almaya hak kazanan Ev Hanımları Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (EVKAD Adana) tarafından yürütülen “Değişimi Mahallemizden Başlatıyoruz” projesinde sona yaklaşıldı.

Seyhanlı Lider Kadınlar ÇGC’yi ziyaret etti
Yayınlama: 13.01.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında bu yıl destek almaya hak kazanan Ev Hanımları Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (EVKAD Adana) tarafından yürütülen “Değişimi Mahallemizden Başlatıyoruz” projesinde sona yaklaşıldı. “Medya Okuryazarlığı” eğitimi alan kadınlar   Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni de ziyaret ederek  bilgi aldılar.

Sabancı Vakfı’nın 16 yıldır sivil toplumun güçlenmesi ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunma hedefiyle sürdürdüğü Hibe Programı’nın 2022-2023 döneminde destek almaya hak kazanan Ev Hanımları Dayanışma ve Kalkındırma Derneği (EVKAD Adana), “Değişimi Mahallemizden Başlatıyoruz” projesi kapsamında Yeşilyurt ve Gürselpaşa mahallelerinden seçilen 10’ar kadına, cinsiyet eşitliği odaklı 10 konu başlığında (toplumsal cinsiyet eşitliği, eğitim hakkı, kadın sağlığı, yasal haklar, istihdam, medya okuryazarlığı, demokratik karar alma mekanizmaları gibi farklı konu başlıklarını kapsayan ) toplam 50 gün süreyle verilen eğitimle  haklarına dair farkındalıkları artırılmaya çalışıldı.

Başkent TV Bölge Temsilcisi ve ÇGC Üyesi Sema Erdoğan’ın “Medya Okuryazarlığı” eğitimini verdiği kadınlar adına seçilen  iki kadın Radyo Başkent’te Sema Erdoğan’ın hazırlayıp Sunduğu DEĞİRMEN Programı’nın konuğu oldu. Canlı yayın deneyimi kazanan kadınlar eğitim sürecini değerlendirip yaşamlarında oluşan  farklılıkları anlattılar.

“Medya Okuryazarlığı” eğitimini veren Sema Erdoğan, EVKAD Temsilcileri Leyla Ramazanoğlu ve Ülfet Şahin ile birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Yeşilyurt ve Gürselpaşa Mahallesi’nin temsilcisi kadınları, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy,Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Uri ve Yönetim Kurulu üyesi Jale Karaşahinoğlu  karşıladı.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette kadın gazetecilerin meslek yaşamlarındaki zorlukları, her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleğinde de kadınların  yönetim kadrolarındaki sayılarının azlığı konuları ele alındı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.