SPUTNİK’TEKİ GREVE DESTEK VERELİM

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül 18 Eylül 2023 tarihinde TBMM’de yaptığı basın toplantısında Sputnik’te grev yapan gazetecileri, İstanbul’da ve Ankara’da ziyaret etti.

SPUTNİK’TEKİ GREVE DESTEK VERELİM
Yayınlama: 18.09.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER(Özel Haber) Yusuf Kahraman – CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül 18 Eylül 2023 tarihinde TBMM’de yaptığı basın toplantısında Sputnik’te grev yapan gazetecileri, İstanbul’da ve Ankara’da ziyaret etti.

Sarıgül, Sputnik’te grev yapan gazetecilere basın özgürlüğü adına destek verdiğini, Sendika ve toplu iş sözleşmesini bir temel hak görüyorum. Hakka, hukuka, alın terine ve emeğe saygı duyduğum için destek verdim ve vermeye devam edeceğim dedi.

ÜLKEYİ YÖNETENLER HALKIN SORUNLARINA DUYARSIZLAR

Sarıgül, 21 yıldır ülkeyi tek başlarına ve aralıksız yönetenler, siyaset kurumunu önemsiz, TBMM’ni işlevsiz hale getirdiler. Muhalefeti tehdit olarak görüyorlar. Halkın sorunlarına duyarsızlar, mualesef sadece seçimlere duyarlılar dedi.

Türkiye, enflasyon ve hayat pahalılığı altında inim inim inliyor, emekliyi, çarşıyı, pazarı rahatlatmak için hiçbir şey yapmıyorlar diyen Mustafa Sarıgül, Şimdi kalkmışlar,Anayasayı değiştirelim diyorlar. Anayasa değişince emeklinin karnı mı doyacak? Amaçları ne? Amaçları kutuplaşma yaratmak, yerel seçimlere kadar bu kutuplaşmayı canlı tutmak ve bu atmosferde seçimlere gitmek. Ak Parti’nin derdi, demokrasi, özgürlük falan değil. Mevcut anayasaya uymayanlar yenisine mi uyacaklar dedi. 

Emekli akşama ne yiyeceğini düşünüyor. Siz, emekliye ekim ayını bekle, yıl başını bekle diyorsunuz. Emeklinin bekleyecek gücü kalmadı diyen Sarıgül, En düşük emekli maaşını asgari ücret düzeyine çıkarılmasını isteyerek sözlerini tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.