TÜED Adana Şubesinde Büyük Rant Kavgası

TÜED Adana Şubesi şu an Rant, akraba ilişkisi, vurdumduymazlık, hesap vermeden haksız yapılan harcamalarla yönetilen bir Şube niteliğindedir.

Yayınlama: 18.04.2024
Düzenleme: 18.04.2024 22:49
A+
A-

İLKGÜN HABER – Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesinin Denetim Kururulu Başkanı ve şu an Başkan Adauı olan Berin Ünlü’den şok açıklamalar

TÜED Başkan Adayı Berrin Ünlü: Türkiye Emekliler derneği Adana Şubesi Denetim Kurulu Başkanlığı 25.03.2022/ 28.02.2024 tarihleri arasında 6 aylık inceleme ve raporlar ile denetim sürecini Üye İsa Alçı ile yürütmüştür. Bu raporlar Şube Genel merkezi ve İçişleri Bakanlığına resmi imzalar ile teslim edilmiştir.

Genel Merkezimiz Şubeye gerekli uyarılar yaparak gereğini yapmaya çalışsada mevcut tüzüğün esnek olması ve yine
Şubenin Başkan ve Yönetimi “huzur hakkı” nı asgari ücretin bir buçuk katında aylık maaşa çevirmiş ve harcamalar da emekli üyelerden ziyade kendi keyfi ve lüksü için kullanmıştır.

Dernek harcamalarının önüne geçilemediği için hukuksuz ve adaletsiz bir süreç işlemiştir. Adana Şubesinin uyarıları kesinlikle dikkate almadığı ve gereğini yapmadığı çok kötü bir tablodur. Seçim tarihleri incelendiğinde yaklaşık 60.000 üyesi olarak dernekten bindirme araçlarla getirilen yaklaşık 2675 kişinin oyu ile Şube yönetilmektedir.

Dernek Denetim Kurulu Başkanı Berrin Ünlü, Çukurova Üniversitesinde ‘Sivil toplum Kuruluşlarında Dernek başkanlarının Liderlik davranışlarının Ölçülmesi’ tezi ile sivil toplum kavramını akademiye kazandıran bir uzman olmasına rağmen raporlarının dikkate alınmaması bilgi, teknoloji ve eğitime karşı bir ihanet, hakaret ve suç niteliği taşımaktadır.

Başkan adayı Berrin Ünlü açıklamasının son bölümünde şu an başkan adayı olduğu TÜED Adana şubesinin Rant, akraba ilişkisi, vurdumduymazlık ve hesap vermeden haksız yapılan harcamalarla yönetilen bir Şube konumuna düşürülmüş bir dernek olduğunu açıklayarak, bunun taktirini kamuoyu ve üyelerimizin vicdanına bırakıyorum dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.