Turizm Treni İlk Seferini Pozantı’ya Yaptı

Adana – Hacıkırı – Belemedik arasında belirlenen günlerde sefer yapacak olan “turizm treni” ilk seferini Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalına gelen misafirlerini taşıdı.

Yayınlama: 22.04.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana – Hacıkırı – Belemedik arasında belirlenen günlerde sefer yapacak olan “turizm treni” ilk seferini Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalına gelen misafirlerini taşıdı.

Bu yıl T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı kapsamında “Kültür Yolu Festivalleri” programları arasına alınan “12. Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı” konuklarını Turizm Treni ile Belemedik’e kahvaltıya götürdü.

Turizm Treninin bilgilendirme seferi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin bu yılki ilk durağı olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda gerçekleşti. Tarihi özellikleri ve muazzam doğası ile Belemedikte konukları Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut ve Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan karşıladı.

Programa; Ak Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, CHP Adana Milletvekili Müzeyen Şevkin, Orhan Sümer, Ayhan Barut, Deva Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Adana Ticaret Borsası Oda Başkanı Şahin Bilgiç, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, gazeteciler, dijital içerik üreten youtuberlar ve fenomenler katıldı.
Bu Lezzetler Damak Çatlattı
Pozantı’nın yöresine ait kahvaltılık çeşitlerinden tadan misafirler, adeta bu kahvaltı programının bitmesini hiç istemediler. Çünkü kahvaltı masasında bulunan ürünlerin her biri köylülerin el emeği göz nuru olarak özenle yetiştirilmiş ürün olarak sergilendi. Özellikle kahvaltı masalarının hemen yanında kurulan sıkma tezgahında sıraya giren konuklar “Bu sıkmadan yemek için inanın sabaha kadar sırada bekleyebilirim” dediler.

Pozantılı kadınların sıcak ateş ve köz üzerinde pişirdiği hamur bezeleri, peynirli ve patatesli sıkmaya dönüştü. Bu lezzeti tadan konuklar ise bu programda böyle bir lezzetle buluşturduğu için Belediye Başkanı Ali Avan’a teşekkür ettiler.
Masaları Gezdi Hoş geldiniz Dileklerinde Bulundu
Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, kahvaltı sırasında masaları tek tek dolaşarak misafirlere hoş geldiniz dileklerinde bulundu. Konuklara kahvaltıyı beğenip beğenmediklerini soran Başkan Avan, öyle güzel geri dönüşler aldı ki bu mutluluk program boyunca yüzüne yansıdı.

Turizm Treni İle Tarihi Zenginlikler Popülerleşecek
Torosların eşsiz doğasını tren ile deneyimlemek için Adana-Belemedik arasında yeni bir turizm treni seferi hayata geçirilecek. Bu rota, Toros Dağları'nın eşsiz manzaralarını ve tarihi zenginlikleri bir araya getirerek, Türkiye’de popüler olmaya başlayan tren turizminin Çukurova Bölgesi’ndeki ilk uygulaması olmayı hedefleniyor. Adana Valiliği, TCDD Taşımacılık A.Ş., Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Ticaret Odası, Pozantı Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ve ÇUKTOB işbirliği ile hayata geçirilecek projenin yerli ve yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisini arttırması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.