Türk Amerikan İş İnsanları 2024 Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

TABA (Türk Amerikan İşadamları Derneği) Çukurova Şube genel kurul toplantısı, 3 Nisan 2024 tarihinde Adana Seyhan Otelinde yapıldı.

Yayınlama: 09.04.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – TABA (Türk Amerikan İşadamları Derneği) Çukurova Şube genel kurul toplantısı, 3 Nisan 2024 tarihinde Adana Seyhan Otelinde yapıldı. Üç yılda bir yapılan olağan genel kurul toplantısında, 2024-2026 dönemi Yönetim Kurulu asil üyeliklerine aşağıda isimleri bulunan üyeler seçildi.
– Dr. Mehmet T. Öztosun
– Süleyman Baş
– Ali Zontur
– Süleyman Karabucak
– Dr. Bülent Özer
– Özkan Kalo
– Dr. Ercüment Alpaydın
– Sezai Boncuk
– Orhan Avcı
Genel Merkezi İstanbul’da bulunan TABA-Türkiye, ayrıca Ankara, Antalya, Denizli ve İzmir şubeleriyle faaliyet gösteriyor.

TABA Çukurova Şubesi Adana, Tarsus, Mersin, İskenderun ve Antakya bölgesinde çalışmalar yapıyor.
1987 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Kamu Yararına Dernek statüsü ile kurulan (TABA-AmCham) uzun yıllar boyunca Türk-Amerikan ticari ilişkilerinin karşılıklı olarak gelişmesini hedefliyor.
Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA–AmCham), Türk ve Amerikan iş çevrelerine ticaret, ekonomi, finansman, sanayi ve benzeri konularda görüş bildirmek, uygulamalarda yardımcı olmak, iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla, 1987 yılında Bakanlar Kurulu Kararıyla, “Kamu Yararına Hizmet Veren” dernek statüsüyle kuruluyor.

Amerikan Ticaret Odası’nın Türkiye Temsilcisi de olan dernek, 34
yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Amerikan firmaları ve Amerika’yla iş yapan Türk firmalarına çeşitli konularda hizmet veriyor. Ayrıca, ABD ile olan ikili ilişkilerin arttırılması ve geleneksel Türk-ABD dostluğunun değişen dünya şartlarında her iki ülkenin ortak yararına olacak şekilde daha da güçlendirilmesi için çaba gösteriyor.
Türkiye TABA-AmCham, merkezi Washington DC’ de olan 3.000.000’u aşkın üyesi bulunan Amerikan Ticaret Odaları Birlikleri (US Chamber of Commerce) ile iş birliği yaparak, ortak sınai ve ticari projeler geliştirilmesi, bu amaçla, Türkiye ve Amerika´daki diğer sivil toplum
kuruluşları ve kamu otoriteleriyle birlikte sorunların saptanması, çözüm önerileri üretilmesi vb. misyonlarını da üstleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.