TÜRKİYE REKORUNU YAĞMUR ERGÜN KIRDI

Milli sporcu Yağmur Ergün, 16 ülkeden, 30 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Serbest Dalış Dünya Kupası sabit ağırlık paletsiz branşta yer aldı.

TÜRKİYE REKORUNU YAĞMUR ERGÜN KIRDI
Yayınlama: 15.08.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER –  Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinde devam eden Serbest Dalış Dünya Kupası’nın 5. gününde milli sporcu Yağmur Ergün, sabit ağırlık paletsiz branşındaki 58 metrelik performansı ile Şahika Ercümen’e ait olan Türkiye rekorunu geçerek yeni rekoru kırdı. Milli sporcu Yağmur Ergün, 16 ülkeden, 30 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Serbest Dalış Dünya Kupası sabit ağırlık paletsiz branşta yer aldı.

BRANŞINDA İLK SIRAYA YERLEŞTİ

Yağmur Ergün, serbest dalışın en zor branşı olarak bilinen sabit ağırlık paletsiz disiplinindeki 58 metrelik dalışıyla Türkiye rekorunu kırdı. Yarışmada şu ana kadar yapılan en yüksek dereceyi de yapan milli sporcu, branşında ilk sıraya yerleşti. Serbest dalış yarışmalarına 2023 yılında başlayan Yağmur Ergün, ilk rekorunu Mayıs 2023’te Indoor Türkiye Şampiyonası’nda kırmıştı. Bu rekor, Ergün’ün bu yıl kırdığı 2. Türkiye rekoru oldu. Milli sporcu Yağmur Ergün, hedefinin ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil etmek olduğunu ayrıca belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.