VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI

Vali Yavuz Selim Köşger babalar günü nedeniyle mesaj yayınlayarak günün mana ve önemine değindi.

Yayınlama: 14.06.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Vali Yavuz Selim Köşger babalar günü nedeniyle mesaj yayınlayarak günün mana ve önemine değindi.

Toplumun temel taşını oluşturan aile; sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma gibi üstün değerler üzerine kurulmuş sosyal bir yapıdır. Bu sosyal yapı içerisinde karşılıksız sevgi, güven ve sorumluluk duygusu içerisinde ailesinin geçimini temin etmek, onu korumak ve çocuklarına iyi bir gelecek temin etmek için azimle çabalayan babalarımız; geleceğe uzanan yolda, hayat boyu rehberimizdir.
Fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen babalarımız, aile ve toplum hayatımızın temel direğini oluşturmaktadır.

Bizleri yaşama hazırlayan, her zaman bizlere destek olan; tecrübelerini, sevgilerini ve hoşgörülerini bizlerle paylaşan babalarımız, karşılaşacağımız her zorlukta gölgesine sığınabileceğimiz ulu bir çınar gibidir.
İnancımız ve kültürümüzün de bir gereği olarak babalarımıza hürmette kusur etmeden ailemiz için ortaya koyduğu her türlü çabasında yanlarında olmalı, onların gönüllerini daima hoş tutmalı ve hak ettikleri saygıyı göstermeliyiz.

Varlıklarıyla bizlere güç veren şefkat ve merhamet timsali babalarımızı, sadece yılın bir günü değil, hayatımızın her anında anmalı, onlara sevgi ve saygımızı göstermeliyiz. Ayrıca babasız büyümek zorunda kalan yetimlerimize sahip çıkmalı, onların yüzlerini güldürebilmek için de elimizden geleni yapmalıyız.
Babalarımız içerisinde, özellikle şehit babalarımızın ayrı bir yeri vardır. Onlar o kadar yüce gönüllüdür ki; her biri, evladı şehit olduğunda gururla “Vatan sağ olsun!” der. Düşmana ve haine metanetiyle meydan okur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta bin bir emekle yetiştirdikleri değerli evlatlarını vatanımız için feda eden aziz şehitlerimizin babaları olmak üzere, tüm babalarımızın Babalar Günü’nü kutluyor; kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yaşam diliyor, ahirete irtihal etmiş tüm babalarımızı rahmetle yâd ediyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.