Vatandaş yerdeki sebzeye muhtac oldu

Yayınlama: 21.01.2021
A+
A-

İLKGÜN HABER – Geçim sıkıntısı arttıkça, ekonomik kriz vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Her şeye ard arda gelen zamlar, her geçen gün hayatı daha’da zorlaştırıyor.Vatandaş aç vatandaş perişan, kuru ekmeğe muhtaç olmuş durumda. Gerçi kuru ekmeği dahi alabilmek için ekmek satış büfelerinin önünde kuyruklar oluşmaya devam ediyor

Adana’da bir semt pazarın’dan alınan bir görüntü insanlık onurumu zedeliyor.Semt pazarının bitiş saati, pazarcı esnafı toplandıktan sonra çekmiş olduğumuz bir görüntü, esnafın ve vatandaşın düşmüş olduğu hali sergilemektedir. Yerlerde kalan, satılmayan, ezik sebze ve çürük meyveleri toplayarak yaşamlarını sürdürmeye çalışan yoksul halkın belgesidir. Yayınlamış olduğumuz bu görüntü, Türkiye’nin gerçeğin gerçeğini yansıtıyor.

İsmini vermek istemeyen bir pazarcı esnafının söyledikleri hala kulaklarımı çınlator. “İnsanlar bir çürük elmaya dahi muhtaç durumda. İnsanların alım gücü azalmıştır. Normal saatlerde vatandaşın çoğunluğu gelip alış veriş yapmıyorlar. Pazarın bitimine doğru vatandaş pazara geliyor. Biraz daha ucuz alabilirmiyim diye pazarın sonunu bekliyorlar. İnsanlar aç. İnsanlar perişan diye konuştu.

Genellikle son saatlere doğru pazar ucuzlamaya başlıyor. Bu yüzden maddi durumu düşük olanlar bu saatlerde pazara uğramayı tercih ediyor. Bazılarıda resimde görüldüğü gibi pazarcının satamayıp yere dökmüş oldukları veya yere düşen ürünleri yerden toplayanları görüpte üzülmemek mümkünmü.

Allah insanı açlıkla terbiye etmesin diyor vatandaş. Vatandaşın derdiyle dertlenmeyen ve çözüm için uğraşmayanlara artık oy moy yok diyorlar. Vatandaş geçim derdinde. Açlık, işsizlik ve ekonomik sıkıntılarla kıvranan vatandaş çözüm bekliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.