YAĞMACILARA SATILAN ENERJİ İŞLETMELERİ KAMULAŞTIRILSIN!

Bataktaki ekonomiyi düzeltmenin öncelikli yolu, özelleştirme denilen ihanetle özel şirketlere, yabancı tekellere ikram edilen stratejik sektörlerin, tekrar kamuya kazandırılmasıdır.

YAĞMACILARA SATILAN ENERJİ İŞLETMELERİ KAMULAŞTIRILSIN!
Yayınlama: 27.06.2024
A+
A-
(Haber Merkezi) – Yıkıp batırılan ekonominin halkın gırtlağının sıkılmasıyla, boğazındaki son lokmanın da alınmasıyla düzeleceğini sanmak, sadece büyük cehalet değil, büyük gaflettir.
Cumhuriyetin kamucu ve halkçı tecrübesine sırt çevirmek, bu cehalet ve bu aymazlık, ancak, milletin isyanını, öfkesini körükler.
Oysa aklın yolu birdir.
Bataktaki ekonomiyi düzeltmenin öncelikli yolu, özelleştirme denilen ihanetle özel şirketlere, yabancı tekellere ikram edilen stratejik sektörlerin, tekrar kamuya kazandırılmasıdır.
Örneğin, Cumhuriyet devletinin ve milletin yarattığı, ancak yüzünü emperyalist Batı’ya çeviren neoliberal hükümetlerce paramparça edilen Türkiye Elektrik Kurumuna ait, yüzde 70’i özel şirketlere ikram edilmiş olan EÜAŞ’a bağlı hidroelektrik, termik ve jeotermal santrallerin kamulaştırılması, Türk devletinin ve milletin kaynağı haline yeniden dönüştürülmesi şarttır.
Örneğin, Cumhuriyet devletinin en ücra köye kadar taşıdığı elektrik şebekelerini TEDAŞ adı altında 21 ayrı bölgeye parçalayarak her parçasını, bir kuruş katkı yapmadan halka fatura ederek tahsilat yapan kamu yağmacılarının elinden almak, kaçınılmaz bir zorunluluktur.
“Devlet malı deniz” zihniyeti öyle bir noktaya vardı ki, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerini kapsayan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin ikram ettiğiniz Limak Şirketi, bu muazzam değeri Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyetinin yaratmış olduğunu zerre umursamayarak 1 Nisan 2022 tarihinde İngiliz ACTIS şirketine gözünü kırpmadan satabilmiştir.
AKP iktidarı ve bürokrasisi, Türk devletinin bu stratejik işletmesinin, bir özelleştirmeci tarafından İngiliz emperyalizminin bir tekeline verilmesini umursamadan onaylayabilmiştir.
Türk Milleti adına en çarpıcı gerçeği söyleyelim;
Bu hovarda ve vatanı milleti umursamayan kamu karşıtı tutum, krizin asıl sebebidir.
Öte yandan bütün küçük gösterme gayretlerinize rağmen milletimiz bilmektedir ki, kriz daha yeni başlamaktadır ve halkın canını yaktığı kadar, AKP iktidarını ve aynı ekonomi politikasını savunan muhalefeti de sallayacaktır.
Krizden çıkmanın yolu, Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ’yi İngilizlerin emperyalist şirketi ACTIS’ın elinden almak, başta enerji sektörü olmak üzere, elden çıkarılmış, satılmış olan stratejik işletmeleri, yeniden millileştirmek ve kamulaştırmaktır.
Başka hiçbir tasarruf paketi yaraya merhem olmayacaktır.
Türk milleti adına bu gerçeği bir kez daha hatırlatıyoruz!
Sosyalist Cumhuriyet Partisi İzmir İl Başkanlığı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.