YÜREĞİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TOLGA TEMİR GÖREVİNE BAŞLADI

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tolga TEMİR göreve başladığı ilk gün yaptığı açıklamada, Yüreğir’de her geçen gün yükselen eğitim çıtasını çok daha yukarılara taşıyacaklarını söyleyerek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ÇELİK başta olmak üzere bugüne kadar emek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.

YÜREĞİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TOLGA TEMİR GÖREVİNE BAŞLADI
Yayınlama: 17.12.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürü iken son kararname ile Yüreğir İlçe Millli Eğitim Müdürü olarak atanan Tolga TEMİR 14 Aralık Perşembe günü göreve başladı.

TEMİR, ilk çalışma gününde ilçe milli eğitim şube müdürleri, yakın çalışma ekibi, memur ve personeller ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Göreve başlamasının ardından bir açıklama yapan TEMİR, “Hedefimiz; ilçemiz Yüreğir’i eğitim-öğretim bakımından bulunduğu noktadan daha iyi seviyelere çıkarmak olacaktır.” dedi.

EĞİTİMİN ÇITASINI DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ

TEMİR’in açıklamaları şöyle;  Görev süremiz boyunca, Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı vizyonu ve Sayın Bakanımızın belirleyeceği eğitim politikaları doğrultusunda, aziz milletimizin yükselmesi için gayretle çalışma azminde olacağız. Hedefimiz; ilçemiz Yüreğir’i eğitim-öğretim bakımından bulunduğu noktadan daha iyi seviyelere çıkarmak olacaktır.

Öğrencilerimizi milli ve manevi değerlere bağlı ve saygılı, geçmiş ve gelecek arasında bağ kurabilen, muhakeme yeteneği ve özgüveni yüksek, öğrenmeyi ve araştırmayı seven bireyler olarak yetiştirme gayretinde olacağız.

Çocuklarının ahlaki gelişimleri ve eğitimleriyle yakından ilgilenen, sadece akademik başarıya değil aynı zamanda mesleki eğitimin önemine inanan velilerimizin sayısının artması için de çaba göstereceğiz.

Bu hedeflere ancak, Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenden hizmetliye, öğrenim gören öğrenciden velilerine kadar tüm paydaşlarımızın desteği ve ilgisiyle yürüyebileceğimizin bilincindeyiz.

Son olarak; Göreve başlamamız nedeniyle çiçek, çikolata vb. hediyeler gönderilmemesini; bunun yerine, soykırıma uğrayan Gazze, Doğu Türkistan ve Afrika ülkeleri olmak üzere, dünyanın çeşitli yerlerinde baskı altında yaşayan çocuklara, açlık ve susuzluk çeken mazlumlara ve dahi yetimlere yardım etmek üzere, kadim medeniyetimizin müşfik yüzünü onlara gösteren başta Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı gibi devlet kurumlarına veya diğer dernek ve sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunulmasını istirham ediyorum.

TOLGA TEMİR KİMDİR

Millî Mücadele yıllarında Ceyhan Jandarma Komutanlığı ve Ceyhan Kaymakamlığı yapan İbrahim (Mete) Bey’in torunu olan Temir, Ceyhan’ın Kuzucak (Yassıca) köyündendir.

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra Yozgat ve Kahramanmaraş’ta Sınıf ve Almanca öğretmenliği görevlerinde bulunan Temir, 2007-2012 yılları arasında T.C. Stuttgart Başkonsolosluğuna bağlı olarak Almanya´nın Wertheim kentinde Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenliği yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığının açtığı sınav sonucunda Şube Müdürü olan Tolga Temir,  5 Mayıs 2014’te Erzurum’un Şenkaya ilçesinde görevi başladı. Daha sonra üç yıl Aziziye’de görev yaptı.  02 Eylül 2019 tarihinde Yumurtalık’a atandı. 15 Kasım 2020’de Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilen TEMİR, 14 Aralık 2023 tarihinde Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladı.

Görev yaptığı zamanlarda çeşitli projeler yürüten TEMİR, bu projelerle başarının artması hususunda ölçülebilir somut sonuçlar alınmasına öncülük etti. Yumurtalık Eğitimde Başarıyı Artırma Projesinin (YABAP) uygulanmasıyla birlikte ilçedeki sınav başarısı 2022 yılında, koronavirüs salgınına rağmen önceki yıllara göre önemli ölçüde yükseldi.

Özel sektörle işbirliği içinde (6) okula Robotik Kodlama ve Yazılım Atölyesi kurulmasında rol aldı.

Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurduğu proje biriminin çalışmalarına öncülük ederek Erasmus + projeleri yazılmasını sağladı. Müdürlükçe hazırlanan 30 bin Euro bütçeli Robotik Kodlama konulu bir projenin kabul edilmesiyle birlikte, uzun yıllar sonra öğretmenler ve öğrenciler eğitim almak amacıyla yurtdışına; İtalya ve Macaristan’a gitti. Bu ülkelerden misafirler de Yumurtalık’ta ağırlandı.

Almanya’da görev yaptığı Wertheim kenti ile Yumurtalık ilçemizin kardeş şehir olması amacıyla çalışma yürüten TEMİR, 2013 yılı Aralık ayında Wertheim Belediye Başkanı Stefan Mikulicz ve beraberindeki heyetin ilçeyi ziyaret etmesini sağladı.

Bazı hikâyelerini görev yaptığı okullarda çıkardığı gazete ve dergilerde yayımlayan Tolga TEMİR, Kahramanmaraş edebiyat çevrelerinin hazırladığı Alkış adlı edebiyat dergisinde yazılar yazdı. Tolga TEMİR’in, yurtdışı görevi sırasında kaleme aldığı ve kentteki Türklerin Almanya’ya göçünü anlattığı “50 Yılın Hikâyesi: Wertheim Türkleri” adlı yayımlanmış bir de kitabı bulunuyor.

Emrinde görev yaptığı tüm mülki amirlerden Başarı ve Üstün Başarı belgeleri alan Tolga TEMİR, Erzurum Valisince aylıkla ödüllendirilirken, yurtdışındaki çalışmaları nedeniyle T.C. Stuttgart Başkonsolosluğu tarafından da Takdir Belgesi ile taltif edildi.

Gerek eğitim çalışanlarıyla, gerekse vatandaşlarla kurduğu olumlu ilişkilerle tanınan, çalışkan ve mütevazı kişiliği ile öne çıkan Tolga TEMİR’İN Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanması eğitim çevrelerinde memnuniyetle karşılandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.