Adana Alevi Platformundan “Aleviler Eşit Yurttaşlık İstiyor” başlıklı panel

Adana’da Alevi Platformu, Selmanı Pak Kültür Merkezinde “Aleviler Eşit Yurttaşlık İstiyor” başlığı ile panel düzenledi.

Yayınlama: 13.11.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana’da Alevi Platformu, Selmanı Pak Kültür Merkezinde “Aleviler Eşit Yurttaşlık İstiyor” başlığı ile panel düzenledi. Panel’de; Cemevlerine yönelik yapılmak istenen düzenleme tartışılarak, “Torba yasası değil, Eşit yurttaşlık istiyoruz” çağrısı dile getirildi.

Panele Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Aslan ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez konuşmacı olarak katıldılar.

Panelde konuşmacılar torba yasa değil eşit yurttaşlık istediklerini, cemevlerinin ibadethane statüsünün kabul edilmesini, el konulmuş dergahların Alevilere iade edilmesi istendi.

Din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılmasının talep edildiği etkinlikte, Diyanet İşleri Başkanlığının, temel siyasal sorunlar konusunda bir referans mercii olmaktan uzaklaştırılması ve nihayet tasfiyesine dönük adımların atılmaya başlanması, ayrımcı uygulamalara derhal son verilmesi, Madımak’ın utanç müzesi yapılması ve rejimin tüm insanlığa karşı suçlarıyla yüzleşmesi talepleri dile getirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.