Dervişoğlu: “Tek adamlığı kökleştirecek revizyona asla izin vermeyiz”

Dervişoğlu, “Tek adamlığı kökleştirecek bir revizyon arayışına asla izin vermeyiz” Sistem sorgulaması birçok yönüyle ele alınmalıdır

Dervişoğlu: “Tek adamlığı kökleştirecek revizyona asla izin vermeyiz”
Yayınlama: 30.04.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – 27 Nisan Cumartesi günü 5. Olağanüstü Kurultayın ardından İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Dervişoğlu;  İYİ Parti’nin yol haritasına dair açıklamalarda bulundu.

Dervişoğlu, katılmış olduğu televizyon proğramında, Yeni anayasa tartışmaları ile ilgili bir soruya vermiş olduğu yanıtta, parlamenter demokratik sisteme geçme amacına yönelik bir düzenlemeyi tartışabileceklerini söyledi.

Dervişoğlu, “Tek adamlığı kökleştirecek bir revizyon arayışına ise asla izin vermeyiz” Sistem sorgulaması birçok yönüyle ele alınması icap eden bir şeydir  Çünkü bu şartlarda Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir daha Cumhurbaşkanı adayı olamıyor. Bunun için başka kanalları zorlamaya çalışmanın da bir anlamı yoktur.
Sayın Cumhurbaşkanı’nın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmasını mümkün hâle gelebileceği bir düzenlemeyi revizyon diye metnin içerisine taşımak, bu yolda yapılan işler ve öne atılan adımlara biz parti olarak sıcak bakamayız.’’ dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.