ADASO BAŞKANI KIVANÇ’DAN 29 EKİM MESAJI

ADASO BAŞKANI KIVANÇ’DAN 29 EKİM MESAJI
Yayınlama: 28.10.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Cumhuriyetimizin İlanının 100 yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kıvanç, “Ülkemiz tam bundan 100 yıl önce, ‘Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ ilkesi ile hür ve bağımsız yaşama kararlılığını ortaya koyarak, istiklal ve istikbaline olan güçlü inancıyla tarihe adını altın harflerle yazdı. “dedi.

Başkan Kıvanç, Cumhuriyetin ilânına giden tarihî sürece dikkat çekerek mesajına şöyle devam etti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde yürütülen Milli Mücadele, sadece kendi tarihimize değil, dünya tarihine de damgasını vuran bir mücadele olarak hafızalarda yer etti. Türk milleti, bu topraklarda bin yıllık millet varlığını pekiştirerek ebedileştiren bu mücadele sayesinde Türkiye Cumhuriyetimizi kurdu. Milli Mücadele ruhu, bir asır öncesinde ortaya çıktı ve milletin kültürel kodları arasında derin bir iz bıraktı. Tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşu, şahlanışı ve yeniden doğuşu, bu ruhun ilhamıyla gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılı, aynı zamanda Türkiye Yüzyılı’nın da başlangıcı olacak. Buna olan inancımız tam. Ülkemiz, sahip olduğu coğrafi konumu, dinamik nüfusu ile yeni yüzyılda, yerli üretim, teknolojik yenilik ve uluslararası ticaretteki artan rolü, yeni yüzyılın parlayan yıldızı haline gelecek. Sanayi, teknoloji, eğitim ve inovasyon alanlarında yapılan yatırımlar, Türkiye’yi ekonomik olarak daha dışa bağımsız ve rekabetçi hale getirecektir. Bu dönem, ülkenin ekonomik geleceğini şekillendirmek için büyük bir fırsattır ve Türkiye Cumhuriyeti, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine inancımız tamdır.

Cumhuriyetimizin sanayileşmeye başladığı ilk şehirlerden olan Adana’mız Türkiye Yüzyılı’na damga vuracak illerin başında yer almaktadır. Hinterlantlında bulundurduğu çevre illerle birlikte 8 milyona yakın bir nüfus ile bölgesinde bir çekim merkezi konumunda olan Adana Türkiye’nin İkinci Büyük Yatırım ve Üretim Merkezi olma hedefine emin adımlarla ilerlemektedir. Bölgede birbirinden önemli yatırımların birçoğu başladı, birçoğu ise planlamaları tamamlandı, yatırıma başlanıyor. Adana’da, toplam 5 yeni organize sanayi bölgesi, 15’e yakın küçük sanayi sitesi ve yapılacak konteyner limanı kurulmasıyla Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak en önemli illerin başında yer alacaktır. Türkiye’nin ikinci bir Marmara bölgesi olacaktır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, bu büyük mirası coşku, umut ve minnetle karşılıyoruz. Cumhuriyet’imizin 100. yılını coşku ve umutla karşılıyor, daha nice yüzyıllara kutlu olsun!”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.