Alevilerden CHP’li Başarır’a tepki

Mersinde Ali Mahir Başarır’a tepki göstererek protesto eden vatandaşlara, AK Parti’nin ve Sarayın trolleri’ denilmesi, tepkilere neden oldu.

Alevilerden CHP’li Başarır’a tepki
Yayınlama: 13.02.2024
A+
A-

CHP’nin Mersindeki tanıtım toplantısında, Ali Mahir Başarır’a tepki göstererek protesto eden vatandaşları, AK Parti’nin ve Sarayın trolleri’ olarak lanse edilmesi tepkilere neden oldu.

Mezitli Cemevi önünde toplanan bir grup Alevi vatandaş, 10 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen CHP’li Adayların tanıtımı sırasında Ali Mahir Başarır’ı protesto edenlere yönelik çirkin itham ve sözler afedilir gibi değildir.

Mezitli Cemevi yöneticisi Mehmet Akif Aktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesiyle, parti içerisinde değişim söylemleri dile getirildiğini hatırlatarak “Yapılan kurultay sonucunda Ali Mahir Basarır’ın yapmış olduğu sevinç ve havaya zıplama gösterisi üzüntümüzü kat kat arttırmıştır. Sonraki süreçlerde o samimi tavrını göstermediği için bizim kırgınlığımız devam etmiştir” dedi.

Cumartesi günü kentimizde yapılan adayların tanıtımı sırasında Ali Mahir Başarır’ın yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu’nun adının geçmesinin, kendilerinde bireysel bir tepkiye neden olduğunu, “Bu tepki sonucunda vekil isteyerek veya istemeyerek’te olsa bizi ’AK Parti’nin ve Sarayın trolleri’ olarak lanse etmesinden kaynaklanan istenmeyen sonuclar olmuştur.

O gün gerçekten hepimiz çok üzüldük, çok da kırıldık. Yani bunu sadece başkanlara değil, oradaki tepki Başarır’a idi. Bir yanlış anlaşılmanın sonucu gerçekleşen tartışma büyümeden çözüldü. Hiçbir şey olmadan çözülmesi de bizim için bir sevinç kaynağı olmuştur.

Siyasetçi sözlerine ve cümlelerine çok dikkat etmelidir. Çünkü kırılgan bir noktadayız. Tepkisel anlamda ’alın bunları, götürün bunları’ demek, kim olursa olsun hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Hiç kimseye kişisel tepkimiz yok. Sadece yaşanmış olan bir yanlışa tepkiliyiz dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.