Anadolu coğrafyası öz yurdumuzdur!

Yusuf Kanlı, Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü, Büyük Taarruz’un ve 30 Ağustos Başkomutanlık Muharebesi Zaferi’nin 102’inci Yıldönümünü büyük bir coşku, heyecan ve gururla idrak ediyoruz

Anadolu coğrafyası öz yurdumuzdur!
Yayınlama: 28.08.2024
A+
A-

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Malazgirt Zaferi’nin 953’üncü, Büyük Taarruz’un ve 30 Ağustos Başkomutanlık Muharebesi Zaferi’nin 102’inci Yıldönümünü büyük bir coşku, heyecan ve gururla idrak ettiklerini söyledi.

TARİHİN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN MUHTEŞEM BAŞARILAR…

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni de içinde barındıran Zafer Haftası münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Türk Milleti, tarih boyunca daima zalime, zulme karşı direnmiş, hak ve hakikat yolunda, insan hak ve hürriyetleri uğrunda mücadele etmiştir. Yine bu değerler uğrunda Ağustos ayını nice zaferlerle süsleyen aziz milletimiz 1071’de Malazgirt’te, 1922’de de Dumlupınar’da tarihin seyrini değiştiren muhteşem başarılar kazanmıştır.” dedi.

“ANADOLU ÖZ YURDUMUZDUR”

Başkan Kanlı şöyle devam etti:

“Bazı tarihçilere göre 35 bin yıl, bazı tarihçilere göre ise 10, 15 bin yıldır üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası bizim öz yurdumuzdur. Sultan Alparslan, Türk Milleti’nin üzerine kayıtlı Anadolu tapusuna sonsuzluk mührünü vurmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Milli Mücadele ile  bu gerçeği tescil ve ilan etmiştir.”

MHP ADANA HEYETİ MALAZGİRT’TE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teşrifleriyle düzenlenen 26 Ağustos Malazgirt Zaferi Kutlama Etkinlikleri için Ahlat ve Malazgirt’teki programlara da teşkilat ve belediye başkanlarıyla birlikte katılan Başkan Yusuf Kanlı, “1071 Malazgirt inancıyla, 1922 Dumlupınar şuuruyla, 2024 Cumhur İttifakı kararlılığıyla, yüce milletimizin kutlu iradesiyle 2071 hedefine yürüyoruz.” ifadesini kullandı. Kanlı, Malazgirt ve Ahlat programına katılımlarıyla ilgili sosyal medya hesaplarından bir de video klip paylaştı.

“TÜRK YIZYILI’NIN DESTANI YAZILACAK”

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, mesajını şöyle tamamladı:

“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin de ifade ettikleri gibi Türkiye Cumhuriyeti yaşayacak, Türk ve Türkiye Yüzyılının destanı yazılacak, Türk vatanı sonsuza kadar var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Malazgirt Zaferi’ni bizlere armağan eden Sultan Alparslan’ı, Büyük Taarruz’un ve 30 Ağustos Zaferi’nin mimarı, Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; ecdadımız tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, saygıyla anıyorum; ruhları şad olsun!”