ASGARİ ÜCRET ERİYOR İKTİDAR İSE İZLİYOR!

DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay, 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmamasının işçi ve emekçiler üzerinde yarattığı olumsuz etkileri değerlendirdi.

Yayınlama: 06.09.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay, 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmamasının işçi ve emekçiler üzerinde yarattığı olumsuz etkileri değerlendirdi. Işıkbay, son 8 ayda asgari ücretin enflasyon karşısında ciddi oranda değer kaybettiğini ve çalışanların aylık 5430 TL’lik bir gelir kaybına uğradığını belirtti. İktidarın ekonomi politikalarının büyük hatalar içerdiğini vurgulayan Işıkbay, bu durumun başta asgari ücretliler olmak üzere tüm çalışan kesimleri derinden etkilediğini söyledi.

Taner Işıkbay, hükümetin işçi ve emekçi kesimi koruyacak yapısal reformlar yerine kısa vadeli çözümler ürettiğini ifade ederek: “Ekonomide sürdürülebilir bir büyüme yerine günü kurtarmaya yönelik politikalarla karşı karşıyayız. Asgari ücretin alım gücü hızla düşerken, milyonlarca insan temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale gelmiş durumda. Asgari ücrette yaşanan erime, yalnızca işçi kesimini değil, aileleri ve dolaylı olarak tüm toplumu etkiliyor. Asgari ücretliler her geçen gün daha da yoksullaşıyor. İktidarın ekonomi yönetiminde yaptığı hatalar sonucu, enflasyonun altında ezilen bu kesim, her ay gelir kaybı yaşıyor. Bu sorunların kalıcı çözümü için uzun vadeli planlar yapılmalı ve ekonomik istikrarı sağlayacak adımlar atılmalı. DEVA Partisi olarak, ülkemizin refah düzeyini artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak bir ekonomi modeli sunuyoruz. Vatandaşlarımızın geleceğini güvence altına almanın yolu güçlü ve planlı bir ekonomik programdan geçer” dedi.