BAŞKAN ALİ AVAN’DAN 19 MAYIS MESAJI

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

BAŞKAN ALİ AVAN’DAN 19 MAYIS MESAJI
Yayınlama: 17.05.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Avan “Başarılarla dolu şanlı geçmişe sahip bir medeniyetin fertleri olarak bugünleri de, yarınları da gençlerle hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Başkan Ali Avan, kutlama mesajında şu cümlelere yer verdi;

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da milletimizin bağımsızlık mücadelesi için Samsun’da ilk adımı atmış; genç, yaşlı, kadın, erkek milletin tamamı bağımsızlık uğruna bu büyük çağrıyla birlikte ayağa kalkmıştır. Samsun’da atılan o tarihi adımın heyecanı, dalga dalga Anadolu’ya yayılmış, bu sayede de vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatılmıştır. Dolayısıyla Türkiye’nin temeli inançla ve el birliğiyle aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmeyle atılmıştır.

İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Gençlerimizin ecdat yadigârı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum. 19 Mayıs 1919 tarihinde bir kahramanlık destanına dönüşen milli mücadele ruhu ile bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin bağlılık, bizleri daha güçlü bir geleceğe taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, bu özel günümüzün ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 105. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.