Ceyhan’da Türküler Susturuldu

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Ceyhan’da düzenlenecek olan İlkay Akkaya Konseri ilçe kaymakamlığı tarafından genel güvenlik ve kamu düzenine zarar vereceği gerekcesiyle susturuldu

Yayınlama: 30.08.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Ceyhan’da düzenlenecek olan İlkay Akkaya Konseri ilçe kaymakamlığı tarafından genel güvenlik ve kamu düzenine zarar vereceği nedeniyle uygun görülmeyerek iptal edildi. 
Konserin iptal edilmesi kararı üzerine tepkilerini dile getiren Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Üzgünüz  bahanelerle iptal edilen konserler kervanına bir yenisi daha eklenmiş oldu. İlçemizin Kaymakamlığı tarafından  
iletilen bilgilendirme yazısında, konserle ilgili gerekli izinlerin önceden alınmasına rağmen, konserin genel güvenlik, kamu düzeni, emniyet ve asayiş yönünden uygun görülmeyerek iptal edildiği açıklanmıştır. İnisiyatifimiz dışında gelişen bu iptal kararı nedeniyle Sn. İlkay Akkaya ve tüm Ceyhan’lı hemşerilerimizden özür dileriz.’’ Dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama’da bulunan CHP Ceyhan İlçe Başkanı Fikret Cirit ise açıklamasında,Yasaklardan artık bıktıklarını dile getirerek, ‘’ Yasakçı, kutuplaştıran, ayrıştıran zihniyet, maalesef Ceyhan’da da vücut buldu.” Ceyhan’da 30 Ağustos Zafer Bayramın’da bir Halk Müziği sanatçısının,Türkü söylemesinin genel güvenliği bozmasıyla ne alakası var. Sanatcının okumuş olduğu eserler birilerinin hoşuna gitmeyebilir. Ancak Türküler halkın acılarını sevinçlerini duygularını dile getirmektedir. Türküleri susturmak ülke insanına yapılan en büyük kötülüktür. Türküler Susturulamaz. Bu yasakçı zihniyet daha ne kadar devam edecek. Sosyal medyadan üç beş kişi veya bir siyasi düşünceye mensup kişiler istemedi diye, bir konser iptal olur mu? Yasakçı anlayış adına kutuplaştıran, ayrıştıran bir zihniyet için elbette bahaneler bitmiyor ve bitmeyecek gibi görülüyor. Halkın duygu ve düşüncelerini dile getiren Türküler susturulmamalıdır. Alınan kararı kınıyorum açıklamasında bulundu.

Ceyhan Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şube Başkanı Bahadır Odabaşı’da bir açıklama yaparak konserin iptal edilmesini kınadı. Başkan Odabaşı, Sırf birileri istedi diye bir halk konserinin iptal edilmesi anlaşılır gibi değil, oysa Türküler evrenseldir. Türküler ortak değerlerimizdir. Türkülerimiz susturulamaz dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.