CHP’de Tüzük Kurultayı 2024 yılı Eylül ayında olacak

CHP’de Tüzük Kurultayı 2024 yılı Eylül ayında olacak
Yayınlama: 28.11.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – CHP’nin gerçekleşen MYK toplantısında partinin Tüzük Kurultayı’nın 2024 yılı eylül ayında yapılması kararı alındı

CHP MYK, dün parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. Partinin önceki yönetiminin 38. Olağan Kurultay’dan hemen sonra yapılmasını planladığı Tüzük Kurultayı’nın tarihi de yeni MYK tarafından netleştirildi.

Bu kapsamda Tüzük Kurultayı’nın 6-7-8-9 Eylül 2024 tarihlerinde yapılması kararı alındı. MYK gündemine ilişkin açıklama yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, “4 Eylül 2024 tarihinde Parti Meclisimizi Sivas’ta toplama konusunda karar aldık. 5 Eylül 2024 tarihinde Tüzük Komisyonumuz son toplantısını yaparak, 6-7-8-9 Eylül tarihlerinde Tüzük Kurultayımızı gerçekleştirmeyi planladık. 9 Eylül’de Tüzük Kurultayımız sonrasında da Program Kurultayımızın hazırlığına yönelik ilk toplantımızı yapmaya karar verdik” dedi. 

13 isme ‘af’ çıktı
Öte yandan aralarında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da bulunduğu 13 ismin partiye geri dönme talepleri MYK tarafından olumlu karşılandı.

MYK’nın ardından toplanan Parti Meclisi’nin (PM) de “af” taleplerine olumlu yaklaşması sonucu 13 isim partisine geri döndü. Parti Sözcüsü Yücel, konuya ilişkin “Af talepleriyle ilgili içinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da dahil olduğu 13 arkadaşımızın af talepleri görüşüldü. Ve 13 arkadaşımızın Parti Meclisimizin kararıyla affedilmesine ve yeniden üyeliklerine karar verildi” diye konuştu.
Genel Başkan Özel’in daha önce Tanju Özcan’ın partiye geri dönme talebine ilişkin 7. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini belirtmesinin ardından Yücel’e Özel ile Kılıçdaroğlu arasında söz konusu görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmediği sorusu yöneltildi.

Yücel ise “Böyle bir görüşme olduğunu biliyorum. Sayın Tanju Özcan’ın affını PM gündemine getirmeden önce böyle bir görüşme yapıldığını biliyorum açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.