CUMHURİYETİN 100. YILINDA KENDİ PROPAGANDALARINI YAPIYORLAR

CUMHURİYETİN 100. YILINDA KENDİ PROPAGANDALARINI YAPIYORLAR
Yayınlama: 24.10.2023
Düzenleme: 24.10.2023 19:22
A+
A-

İLKGÜN HABER – CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlar’ken Özel sektör ve CHP’li belediyeler dışında cumhuriyetin anlam ve ruhuna uygun bir kutlama maalesef yapılmıyor dedi.

Sarıgül, 21 yıldır ülkeyi yönetenler cumhuriyetin 100. yılını kendi propagandalarını yapmak için kullanıyorlar. Cumhuriyet tarihinde hiçbir partiye nasip olmayacak bir yetkiyle ve güçle ülkeyi yönettiler.

Ak Parti’nin eline tarihi bir fırsat geçmişti. Ne yazık ki değerlendiremediler. Ak Parti kadrolarının elindeki imkanlar ehliyet, liyakat sahibi kadrolarda olsaydı cumhuriyetin 100. Yılına dünyanın ilk 10 ülkesi arasında girerdik. Kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolar olurdu.

Cumhuriyetin 100. Yılında adaletin ve barışın olduğu bir toplumda, temiz bir çevrede, refah ve huzur içinde yaşıyor olurduk. Dünyada sözü dinlenen bir ülke olurduk. Maalesef yapamadılar, başaramadılar diyerek sözlerine şöyle devam etti:

Cumhuriyetimizin 100. Yılı, milletçe tazelenmemize vesile olmalıdır. Cumhuriyetimizin 100. Yılı, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmemize vesile olmalıdır. Cumhuriyetimizin 100. Yılı, bozulan kardeşlik hislerini onarmaya, birbirimize daha sıkı sarılmaya vesile olmalıdır. Cumhuriyetimizin 100. Yılı, yepyeni, umut dolu bir başlangıç yapmaya temiz bir sayfa açmaya vesile olmalıdır.

Buradan tüm siyasi partilere sesleniyorum; Tıpkı 10. yılı, 50. yılı gibi cumhuriyetimizin 100. yılı içinde bir af çıkaralım. Devletimizin güçlü ve adil olduğunu, vicdanlı, şefkatli ve merhametli olduğunu gösterelim. Cumhuriyetimizin 100. Yılı toplumsal barışa vesile olsun. Cezaevlerinde ayrı bir dram, evlerde ayrı dram yaşanıyor. Cezaevlerinde kapasitenin çok üzerinde mahkûm var. Mahkumlar insani şartlarda yaşayamıyor. Yeterli sağlık hizmeti verilemiyor. Gelin bu işi çözelim.

Gelin yüzbinlerce insana, geçmişi geride bırakma, temiz ve yeni bir sayfa açma, yeni bir başlangıç yapma ve toplumla kaynaşma fırsatı verelim. Toplumsal kucaklaşma, huzur ve barış ortamı sağlayalım. Tüm ülkeyi huzur, barış ve kardeşlik dalgası sarsın. Ülkemizde sevinç nidaları yükselsin….

Umut rüzgarları essin.

Ülkemizde kardeşlik olsun, barış olsun, af olsun.

Analar, evlatlarına, yavrular, babalarına, eşler yuvalarına kavuşsun.

Bizim insanımız, yüce gönüllüdür, affetmeyi sever. Türkiye’min vicdanına sesleniyorum. Affet Türkiye! diyorum. Anaların hasretini dindirmek için affet… Çocukları sevindirmek için affet…Haksızlığa uğramışlar için affet…Cumhuriyetimizin 100. yılı şerefine affet diyerek sözlerini tamamladı.

Haber : Yusuf Kahraman

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.