DÜNYA OBEZİTE GÜNÜNDE DÜŞÜNDÜREN RAKAMLAR

Dünya Obezite Günü nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’n de Obeziteye Multidisipliner Yaklaşım konulu panel düzenlendi

DÜNYA OBEZİTE GÜNÜNDE DÜŞÜNDÜREN RAKAMLAR
Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Dünya Obezite Günü nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’n de Obeziteye Multidisipliner Yaklaşım konulu panel düzenlendi Mithat Özhan Amfisi’n de düzenlenen panelde dünyada 3 milyon kişinin obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği kurgulanırken, yine dünyada ve ülkemizde her 7 kişiden 1’nin obezite ile mücadele ettiği bu rakamın ileri yıllarda her 4 kişide 1’e düşeceğine vurgu yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin birlikte düzenlediği panelin açılış konuşmasını yapan Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Aysun Beyazıt, günümüzde obeziteye artık bir hastalık gözüyle bakıldığını çünkü obezitenin ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğinin altını çizdi. Dünya’da 3 milyon kişinin obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getiren Beyazıt, önlem alınmaz ise rakamların daha da büyüyeceğine dikkati çekti.

Daha sonra kürsüye gelen İl Sağlık Müdür Vekili Tanju Altınsu ise,İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin birlikte düzenlediği panelde obezite ile mücadele kapsamında çok önemli bilgiler aktarılacağını bu anlamda özellikle panele katılan okul çağındaki öğrencilerin buradaki bilgilerden faydalanabileceğine değindi. Altınsu Dünyada ve Ülkemizde her 7 kişiden 1’nin Obezite ile mücadele ettiğini bu rakamın ileriki yıllarda ise her 4 kişiden 1’e düşeceğini söyledi.

Son olarak kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Demirhan da Obezitenin çağımızın en önemli sağlık sorunu haline geldiğini özellikle okul çağındaki çocuklarımızı obezite ile mücadele konusunda bilinçlendirmek istediklerini dile getirdi. Demirhan, başta aileden başlamak üzere obezite ile mücadelenin son derece önemli olduğunun  altını çizerek hareketli yaşam fiziksel aktiviteler ve daha birçok  etkinliklerle çocuklarımızı obeziteden korumayı amaçladıklarını belirtti.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından panelde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalından  Prof. Dr. Tamer Tetiker ve panele Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalından Prof. Dr. Bilgin Yüksel oturum başkanlığı yaptı.

Konuşmacılar Doç Dr. Eda Mengen Uçaktürk, Doç Dr. Mehtap Evran Olgun, Diyetisyen Tuğçe Kartal, Uzman Klinik Psikolog Nazlı Deniz Cildan, Doç Dr. Çiğdem Özdemir katılımcılara çeşitli bilgiler verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.