Esendemir: Bu bayram daha çok kenetlenelim

İLKGÜN HABER – Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir, asıl bayramın; karşılık beklemeden yapılan iyilik ve ihtiyaç anındaki dayanışma olduğunu belirterek, kurban bayramında toplumun her zamankinden daha çok kenetlenmesi temennisinde bulundu. Bayramların geçmiş ile gelecek arasında çok güçlü bağların kurulduğu ender zamanlar olduğunu belirten Esendemir, ÇGC […]

Yayınlama: 27.06.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili Cafer Esendemir, asıl bayramın; karşılık beklemeden yapılan iyilik ve ihtiyaç anındaki dayanışma olduğunu belirterek, kurban bayramında toplumun her zamankinden daha çok kenetlenmesi temennisinde bulundu.

Bayramların geçmiş ile gelecek arasında çok güçlü bağların kurulduğu ender zamanlar olduğunu belirten Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, “Koronavirüs sürecinde evden çıkamadık, on binlerce insanın yaşamını yitirdiği depremde de evlerimize giremedik. Bayramlarımızı bayram tadında kutlayamadık. Bu bayram 7’den 70’e kucaklaşalım. Küçüklerin büyüklerin ellerinden öptüğü, büyüklerin küçüklere yürekten sarıldığı bir bayramı hep birlikte kutlayalım. Bayramımız kutlu, dilimiz tatlı olsun. Yaşadığımız bütün zorlukları geride bırakırken, aydınlık günler için bir araya gelip kırgınlıkları dargınlıkları ortadan kaldıralım. Paylaşma duygusunu en zirveye çıkaralım. Komşularımızın da kapısını çalıp, bayram coşkusunu doya doya yaşayalım.” dedi.

Gerek koronavirüs, gerek deprem, gerekse seçim sürecinde basın sektörünün çok zor ve telafisi mümkün olmayan günler geçirdiğini anlatan Esendemir, şöyle devam etti: “Bu bayram yeni başlangıçların habercisi olsun. Basın sektörünün her yönden kalkınması ve gelişmesi adına önemli adımlar atılırken, çalışanların da haklarına yönelik kolaylıklar sağlansın. Gazeteciler sırf düşüncelerinden dolayı işten atılmasın, sözlerinden dolayı cezalarla karşı karşıya kalmasın. Önümüzdeki dönem basın açısından da özgürlüklerin yaşandığı bir dönem olsun. Yayın organları cezalarla değil, yol gösterici uygulamalarda dizayn edilsin. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller ancak basını özgür ortamlarda ve ülkelerde yetişir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımızın kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.