EYT’li mağdurlar Maltepe’de iktidara seslendi

Yayınlama: 15.05.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – On binlerce EYT’li mağdur vatandaş İstanbul – Maltepe miting alanında, bir araya gelerek, emeklilik hakkını talep etti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonunun çağrısıyla ülkenin dört bir yanından İstanbul’daki Maltepe Miting alanına gelen on binlerce mağdur EYT’li vatandaş “Varız, biriz, buradayız” yazılı pankartlarla “Çıksın artık bu yasa” diye haykırdılar.

Maltepe’de gerçekleşen EYT mitingine partiler ve sivil toplum kuruluşlarından büyük destek geldi. Gerçekleşen mitinge TDP’si Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Akgün katılır’ken, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Gelecek Partisi ve İYİ Parti temsilcileri, CHP’li vekiller Kani Beko ve Ayan Barut, TİP Milletvekili Ahmet Şık, EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, EHP’li Sibel Uzun, Türk-İş Bölge Başkanı Adnan Uyar, Tüm Emekliler Sendikası, Birleşik Emekliler Sendikası ve İstanbul İGDAŞ işçileri de dayanışma için alanda yer aldılar.

“Vur vur inlesin, Ankara dinlesin”, “EYT haktır, çözümü tektir” gibi sloganların atıldığı mitingde, iktidarın bir an önce EYT yasasını çıkarmalarını istediler. ’99 öncesindeki haklarımız neyse biz onu istiyoruz. Biz 35 yıllık hakkımızın bedelini istiyoruz” diye haykırdılar.

Federasyonun Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Düşünen, Erhan Öncü, Nuh Erdoğan, Murat Kızmaz, Cafer Yağcı, Arzu Lastikçi, Ayfer Özüpak, Mustafa Avcı ile birlikte EYT’lileri selamlayan EYT Genel Başkan Gönül Boran; “Öyle gururluyum’ki üç beş kisiyle başlayan bu haklı mücadele, bugün Maltepe miting alanını doldurdu. Bunun başarısı size aittir. Bu başarı sizin haklarınıza sahip çıkmanız’la, bu gün buralara geldik. Haklarımıza kavuşmak ve güzel günleri hep beraber görmek için, dik duracak ve sonuna kadar mücadele edeceğiz dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.