Ezanı Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Adana’da Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca “2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle ülke genelinde düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Yarışması” kapsamında il ve bölgelerde elemeler sürüyor.

Yayınlama: 27.07.2022
A+
A-

İLKGÜN HABER – Diyanet İşleri Başkanlığınca “2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle ülke genelinde düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Yarışması” kapsamında il ve bölgelerde elemeler sürüyor.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenecek yarışma için kendi illerinde birinciliği alarak bölge finaline gitmeye hak kazanan yarışmacılar, bölge birinciliğini elde ederek Türkiye finaline gidebilmek için ter dökecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında, personelin yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik ülke genelinde düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nın bölge finali Adana’da gerçekleştirildi.

Çukurova Müftülüğüne bağlı Ramazanoğlu Camii’de düzenlenen yarışmaya Adana, Osmaniye, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Karaman ve Kilis il birincileri katıldı.

Finalistinin katıldığı yarışma programında konuşan Adana İl Müftü Vekili Dr.Mekki Solmaz, Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl düzenlendiği Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle çeşitli yarışmalar düzenlendiğini belirtti. Müftü Dr. Solmaz, ‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’, ‘Ezanı Güzel Okuma Yarışması’, ‘Hafızlık Yarışmaları’ yapılıyor. Bu yarışmalar ilçelerde başlayıp, illerde ve bölgelerde ve son olarak da Türkiye finali yapılacak şekilde planlanmaktadır. Bu yıl ‘Ezanı Güzel Okuma Yarışması’nın bölge finaline Adana Müftülüğü olarak ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya Mersin ilini temsilen katılan Mahmut Turan birinci, Adana’yı temsil eden Ömer Faruk Bolat ikinci, Kahramanmaraş ’dan İsa Ceviz ise üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye giren ve yarışmaya katılım sağlayan tüm yarışmacılara Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV yayınlarından oluşan değişik kitaplar hediye edildi.

Yarışmada birinciliği elde eden Mahmut Turan 17 Ağustos’ta Giresun’da düzenlenecek olan Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.