İbrahim yoldaş saygıyla anılıyor

Katledilmesinin 51. yılında akıntıya karşı savaş bayrağı açan ve ser verip sır vermeyen İbrahim Kaypakkaya dost ve yoldaşları tarafından bu gün çeşitli anma etkinlikleriyle anılıyor.

İbrahim yoldaş saygıyla anılıyor
Yayınlama: 18.05.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Katledilmesinin 51. yılında akıntıya karşı savaş bayrağı açan ve ser verip sır vermeyen İbrahim Kaypakkaya dost ve yoldaşları tarafından bu gün çeşitli anma etkinlikleriyle anılıyor.

İbrahim Kaypakkaya 1948 yılında Çorum’un Sungurlu ilçesinin Karakaya köyünde doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nde öğrenim görmüş, öğrencilik yıllarında sol düşünceyle tanışarak 1968’de Çapa Fikir Kulübü’nün kurulmasında büyük rol oynamıştır.

Bu dönemde Amerikan 6. Filosu’na karşı bildiri yayınladığı gerekçesiyle okuldan atılmış ve Daha sonra İşçi-Köylü gazetesinin İstanbul’daki bürosunda çalışmaya başlamıştır. Bunun yanında Aydınlık ve Türk Solu dergilerinde de yazılar yazarak, 1972 yılına kadar da PDA  saflarında görev yaptı. Fakat grupla arasında çıkan anlaşmazlıklar sebebiyle buradan ayrılarak TİKKO örgütünü kurdu.

Daha sonra 24 Ocak 1973’de jandarma kuvvetleriyle arasında çıkan çatışmada yaralandı. Ancak kaçmayı başararak bir köye sığındı. Burada Cafer Atan isimli öğretmenin ihbarı sonucunda yakalanarak tutuklandı. Diyarbakır Cezaevi’nde çeşitli inkenceler gören İbrahim Kaypakkaya 18 Mayıs 1973’te hapiste yaşamını yitirdi.

Önder İbrahim Kaypakkaya  51. yılında bu gün onu vermiş olduğu mücadele önünde saygıyla anıyorlar…

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.