İşsizlik sorunu için her kesim elini taşın altına koymalı

İşsizlik sorunu için her kesim elini taşın altına koymalı
Yayınlama: 28.11.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER -İzmir İş Dünyası Derneği Kurucu Başkanı Feyyaz Sungur, ülkemizin en büyük sorunu olan genç işsizlik sorununun çözümü için yerel yönetimlerin de taşın altına elini koyması gerektiğine dikkat çekti.

Ekonomik büyümenin sadece rakamsal olarak değil yatırımların artmasına ortam ve olanak sağlayacak şekilde gerçekleştirmenin işsiz gençlere yeni iş imkanı kapılarını açacağını söyleyen Feyyaz Sungur, yerel yönetimlerin de bu konularda elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti. Sungur, “Genç işsizlik sorununun daha kalıcı yollarla çözülmesi devlet, yerel yönetimler iş piyasası dinamiklerini oluşturan işçi, işverenler ve işveren kuruluşları, arabulucu kurumlar (işçi ve işveren sendikaları, özel istihdam büroları, kariyer merkezleri vb.) ve mesleki eğitim veren kuruluşların iş birliği ile gerçekleşebilir.

Ekonomik büyümeyi sadece rakamsal olarak değil yatırımların artmasına ortam hazırlayacak şekilde gerçekleştirmek işsiz gençlerimize yeni iş imkanlarının kapılarını açacaktır” dedi. Devlet yerel yönetimle, işçi ve işveren sendikaları ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelerek AB standartlarında bir asgari ücret belirlemesi, gençlerin iş piyasasına girişini teşvik edici kanuni düzenlemelerin yapılması gerektiğine de vurgu yapan İZİD Başkanı Feyyaz Sungur, “Mesleki eğitim alan gençlerin aldıkları eğitim doğrultusunda pratik bilgilerini artırıcı etkin staj merkezlerinde ki stajları sonrası, iş piyasasının içerisinde olmaları sağlanmalıdır. Özel istihdam büroları, işverenlere sadece ucuz işgücü bulmak adına genç işgücünün fazla olmasından yararlanan kurumlar değil, gençlere rehberlik hizmetleri sunarak onların ücret ve kariyer hedeflerine ulaşmalarında yol gösterici olmalıdırlar. Birkaç aydır ülkemizin tek gündemi olan seçimler sonrası işsizlik sorununa ve genel işsizlerin önemli bir kısmını oluşturan genç işsizlerimizin seslerine daha çok kulak veren bir siyaset izlenmesini temenni ederim” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.