İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinde 2. dönem başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 2.Dönem Eylül ayı toplantıları açılış konuşmaları ve grup başkan vekillerinin konuşmaları ile başladı.

Yayınlama: 12.09.2022
A+
A-

İBB Meclisi’nin ikinci dönemi açılış konuşmaları ve partilerin grup başkan vekillerinin konuşmaları ile başladı.  2022-2023 döneminin ilk toplantısı olan meclis toplantısı öğle saatlerinde başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi adına grup başkan vekili Volkan Yılmaz, İyi Parti adına grup başkan vekili İbrahim Özkan, Ak Parti adına grup başkan vekili Tevfik Göksu, Cumhuriyet Halk Partisi adına grup başkan vekili İsmail Doğan Subaşı konuşma yaptı. İyi Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan konuşmasının bir bölümünde Avcılar’da yaşanan metrobüs kazasını değerlendirdi. Özkan, “Pazar günü meydana gelen elim kazada son derece yalan üzerine kurgulanmış bir senaryoyu gördük. Araçlar bakımsızmış, başkan oraya gitmemiş gibi eleştiriler. Kaza ve kadere iman eden insanlarız. Umarım görüntüler çıkınca sosyal medyadan bu tarz iletileri atanlar mahcup olmuştur. Kaza bir sağlık sorunundan dolayı olmuştur. ” diye konuştu.

“İSTANBUL’UN GENÇLERİ ABONMAN ÜCRETLERİNİ %40 UCUZ OLARAK KULLANSIN”

AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu konuşmasının başında,“150 gün önce toplu ulaşıma zam yaptınız, yapmış olduğunuz bu %40’lık zammın öğrenci kısmını uygulamayın dedi bu meclis. Bu uygulamada yaklaşık maliyeti 463 milyon olan maliyeti İBB olarak sübvanse edelim. İETT’yi de zora sokmayalım diyerek meclis bir karar aldı, İBB Başkanı veto etti. 4 Milyon öğrenci adına CHP Genel Başkanına, İBB Başkanına eğer gücü yetiyorsa, eğer talimat verebiliyorsa söylüyorum. Bu İBB Başkanı bu şehirde yaşayan öğrencilere tanınan İBB meclis kararını uygulamıyor. Bir imza atması gerekiyor. İmzayı atın, İstanbul’un gençleri abonman ücretlerini %40 ucuz olarak kullansın, bu meclisten ilk gün bu çağrımı iletiyorum” dedi. Konuşmasında İBB’nin “150 günde 150 Proje” kampanyasını eleştiren Göksu “ Bu projede, burada dramatik, trajik bir durum var. Bir kabin açılışı yapılıyor, kabinin maaliyeti 200 bin lira, açılış maliyeti 1.5 milyon lira, en az.” dedi. Toplantılar 12-15 Eylül arasında devam edecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.