İYİ PARTİ’DEN ORTAK BİLDİRİYE İMZA ATMAYAN PARTİLERE TEPKİ

Milletimizin başı sağ olsun. Bizim için dün Habur’da davul zurnayla terörist karşılamak ya da teröristlerin sözde mahkemelerine göz yummak ne ise bugün PKK’yı temize çekecek, siyasete alet edecek her girişim aynıyla vakidir.” dedi.

İYİ PARTİ’DEN ORTAK BİLDİRİYE İMZA ATMAYAN PARTİLERE TEPKİ
Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Irak’ın kuzeyinde 12 askerin şehit olması ardından iki siyasi parti dışında parlamentoda grubu bulunan diğer partilerin ortak bir kınama metni yayımladığını hatırlattı.

Zorlu, “Siyaset üstü böyle bir konuda milletçe bir ve beraber olmamız gerekirken; maalesef bazı siyasi partilerimiz meseleyi siyaset kulvarında değerlendirmeyi tercih etti.” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Başkanlık Divanı toplantısı ardından genel merkez binasında kameraların karşısına geçti.
Pençe-Kilit harekât bölgesinde 24 saatte 12 askerin şehit olduğunu hatırlatan Zorlu, “Öncelikle şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyoruz.
Milletimizin başı sağ olsun. Bizim için dün Habur’da davul zurnayla terörist karşılamak ya da teröristlerin sözde mahkemelerine göz yummak ne ise bugün PKK’yı temize çekecek, siyasete alet edecek her girişim aynıyla vakidir.” dedi.
“Meseleyi siyaset kulvarında değerlendirdiler”
Şehit haberleri ardından İYİ Parti olarak milli yas ilan edilmesi için çağrı yaptıklarını, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun ise ortak bildiri yayımlanması için girişimde bulunduğunu aktaran Zorlu, “İki parti dışında parlamentoda grubu bulunan diğer partilerle ortak bir kınama
metni yayınlandı. Siyaset üstü böyle bir konuda milletçe bir ve beraber olmamız gerekirken; maalesef bazı siyasi partilerimiz meseleyi siyaset kulvarında değerlendirmeyi tercih etti.” ifadesini kullandı.
“Milli yas için kaç şehit gerekiyor?”
Milli yas ilan edilmemesine tepki gösteren Zorlu, “Çağrımıza rağmen 24 saat içinde 12 şehit vermek; millî bir sorun değilmiş, millî bir acı değilmiş gibi hâlâ millî yas ilan edilip edilmemesi gerektiği tartışmalarının yürüdüğü bir ülke hâline getirildik.

Suudi kralının vefatını millî bir yas unsuru olarak değerlendirmedeki hızı ve kararlılığı; birileri, 12 şehit verdiğimizde gösteremiyor. Bu ülkede millî yas ilan etmek için kaç şehit vermek gerekmektedir?” diye sordu.
“Operasyonları destekliyoruz”
Irak’ın kuzeyindeki operasyonları desteklediklerini vurgulayan Zorlu, “Buradaki terör yataklarının ivedilikle kurutulması en büyük temennimizdir.

İYİ Parti’miz “hür ve müstakil” siyasetinde gücünü milletinden alan bir parti olarak; terörü siyaset üstü bir devlet meselesi olarak görür ve bu mücadelede devletinin ve Türk milletinin yanında saf tutar. Gelinen noktada milletimize siyasette yeni bir iktidar alternatifi, yeni bir yol açma konusundaki haklılığımızı bir kez daha görüyor ve aziz milletimizin bizi her geçen gün daha iyi anlayacağına inanıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.
Operasyonlar hakkında bilgi verilsin çağrısı
“Bununla birlikte yapıcı muhalefet anlayışımızın bir gereği olarak şu tespit ve kaygılarımıza dikkat çekmek istiyorum.” diyen Zorlu, “Özellikle 2013’ten itibaren Suriye-Irak hattında bütünleşik bir süreç yönetimi yürüten PKK-PYD terör örgütünün, son dönemde Türkiye içerisinden daha çok Irak’ta Sincar-Mahmur hattında ve bu bölgeyle de entegre edilen Suriye’nin kuzeyinden eleman temin ettiği anlaşılmaktadır.

Dolayısıyla hâlen Mehmetçiğimizin Irak’ın kuzeyindeki operasyonel alanına yönelik terör unsurlarının kuluçka merkezi burası hâline
gelmiştir. Dolayısıyla şimdi bu aşamada süregelen operasyonların siyasi, askerî ve stratejik hedefinin de bizlerle, özellikle meclisimizle paylaşılmasının büyük önem taşıdığına inanıyoruz.
Zira silahlı kuvvetlerimizi bu hedefler doğrultusunda icra görevi üstlenmektedir.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.