Kılıçdaroğlu, ABD’nin SİHA açıklamasını asla kabul etmiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin Türkiye’ye ait bir SİHA’yı Suriye’de düşürmesine ilişkin “Türkiye’nin egemenlik haklarına bir başka ülkenin müdahalesini kabul etmiyoruz” dedi

Kılıçdaroğlu, ABD’nin SİHA açıklamasını asla kabul etmiyoruz
Yayınlama: 08.10.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER  -CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’nin Türkiye’ye ait bir SİHA’yı Suriye’de düşürmesine ilişkin “Türkiye’nin egemenlik haklarına bir başka ülkenin müdahalesini kabul etmiyoruz” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD tarafından Türkiye’ye ait bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) Suriye’nin kuzeyinde düşürülmesine ilişkin bir soruya şöyle yanıt verdi:
“Bir; Türkiye’nin egemenlik haklarına bir başka ülkenin müdahalesini asla doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz. İki; Dışişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, bu konuda topluma yeteri kadar aydınlatıcı bilgi vermemiştir. Bu da büyük bir felakettir.”
Kılıçdaroğlu,  Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaş haline ilişkin ilk değerlendirmesinde, Filistin halkının her zaman yanlarında olduklarını kaydederek “Filistin öteden beri hak arayan bir ülkedir. Filistin halkının her zaman yanındayız. Savaş olmasını asla istemeyiz. Demokratik ölçüler içerisinde uluslararası kuruluşların da devreye girerek hem barış sağlanması, hem de Filistin’in hakkının teslim edilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.