Meclis’te vize ambargosuna tepki!

Ayhan Barut, Meclis’te yurttaşların yaşadığı vize mağduriyetine sert tepki gösterdi

Meclis’te vize ambargosuna tepki!
Yayınlama: 23.05.2024
A+
A-

İLKGÜN HABER – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis’te yurttaşların yaşadığı vize mağduriyetine sert tepki gösterdi, vize krizine kayıtsız kalan AKP iktidarını kınadı.

Avrupa seyahatleri için Schengen vizesi başvurularındaki ret oranlarının katlanarak arttığına dikkat çeken Barut, “Ülkemizin itibarı zedeleniyor, yurttaşlarımız mağdur ediliyor. Gerek turistik gerek iş ya da eğitim için yurtdışına çıkması gereken insanlarımızın vize sorunu büyüyor. Ülkemize yönelik örtülü vize ambargosuna kayıtsız kalan AKP iktidarını kınıyoruz, çözüm üretmeye çağırıyoruz” dedi.

“RET ORANLARI KATLANIYOR”
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alarak özellikle Schengen vizesiyle ilgili sorunları aktaran Ayhan Barut, “Halkımızın vize sorunu artarak sürüyor. Türk vatandaşlarının Avrupa seyahatleri için Schengen vizesi başvurularında 2019’da yüzde 9,7 olan ret oranı, 2023 yılında yüzde 16,1’e yükseldi. Turistik gezilerin yanı sıra iş için veya sanat, eğitim, spor veya kültürel amaçlı Avrupa’ya gitmek isteyenler, hayal kırıklığı yaşıyor. Çünkü vize alınamıyor. Seyahat acenteleri de, Konsolosluk ve Büyükelçiliklerde vize işlemi yapan şirketlerden randevu alamıyor. İnternet üzerinden randevu açılsa da hemen doluyor, aylar sonraya atıyor” diye konuştu.

“ACİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ”
Türkiye’ye yönelik örtülü vize ambargosunun yarattığı mağduriyete çözüm bulunmasını talep eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “İltica talepleri ve gri pasaportlu kaçakların da etkisi ile başvuruların büyük bölümü reddediliyor, ödenen ücretler yanıyor. İnsanların seyahat özgürlüğü elinden alınıyor. Ülkemizin itibarını zedeleyen, yurttaşlarımızı mağdur eden vize sorununa kayıtsız kalan AKP iktidarını kınıyoruz, acil çözüm bulmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.