Mustafa Oğuz Yiğit: Seçimle verilen refah yetkisiydi zulüm değil!

DEVA Partisi Adana İl Başkan Vekili Mustafa Oğuz Yiğit, bugün itibariyle yürürlüğe girecek olan KDV zamlarını değerlendirdi ve ekonomiye dair açıklmalarda bulundu.

Mustafa Oğuz Yiğit: Seçimle verilen refah yetkisiydi zulüm değil!
Yayınlama: 10.07.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – DEVA Partisi Adana İl Başkan Vekili Mustafa Oğuz Yiğit, bugün itibariyle
yürürlüğe girecek olan KDV zamlarını değerlendirdi ve ekonomiye dair açıklmalarda bulundu.

Yiğit açıklamalarında son KDV zamlarının toplumun bütün hassas kesimlerini, özellikle orta ve düşük gelirli vatandaşlarımızı ve gençlerimizi, aşırı derecede olumsuz etkileyeceğini ve bu konuya iktidar tarafından acil çözümler geterilmesi gereğini vurguladı:
“Ülkemizin yeni yüzyılına güç ve zenginlik vaadinde bulunan AK Parti’nin seçimleri kazandığı bir dönemdeyiz. Ancak, seçim sonrası gerçekleştirilen ilk icraatları kur patlaması ve zamlardan ibaret olan iktidar, özellikle KDV oranlarının ve vergilerin olağanüstü artırmakla kötü gidişatı daha da derinleştirme yolunda büyük adımlarla ilerlemektedir. Bu ilerlemeyle vergilerin ve harçların olağanüstü artırılması, ekonomik dengelerin bozulmasına ve sosyal adaletsizliklerin derinleşmesine yol açmaktadır.

Orta ve düşük gelirli vatandaşlarımızı, daha fazla vergi yükü altında ezilmekte ve geçim sıkıntısı çekmektedir. Bu durum, toplumsal dengeleri sarsmakta ve vatandaşların
geleceğe umutla bakmasını engellemektedir.
Teknolojiyle en fazla haşır neşir olan gençlerimizin artan vergi ve harçlarla, eğitim ve kendilerini geliştirmeye yönelik girişimlerinde önü kesilmekte, gelişim ve girişim faaliyetleri sınırlanmaktadır. Gelir adaletsizliği ve sınırlı fırsatlar, hali kendi ülkelerinde bir gelecek bulmak isteyen insanların yurtdışına yönelmesine sebep olan hali hazırdaki kötü gidişat, mevcut durumu daha tetikleyecektir. Ülkemizin yetenekli bireylerini kaybetmesine, dışarıya doğru iş gücü ve beyin göçünü hızlandırmasına yol açacaktır.
DEVA Partisi olarak, iktidarı, seçimler öncesinde söz verdiği üzere; halkımızın çıkarlarına ve refahını artıracak politikaları uygulamaya davet ediyor, gelir dağılımında adaleti sağlayarak bozulmakta olan toplumsal dengeleri yeniden oluşturma sorumluluğuna davet ediyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.