POZANTI’DA COŞKU DOLU 100. YIL KUTLAMASI

Adana’nın Pozantı ilçesinde Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları coşku dolu anlara sahne oldu.

POZANTI’DA COŞKU DOLU 100. YIL KUTLAMASI
Yayınlama: 31.10.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclis Başkanı sıfatıyla katıldığı ilk ve tek kongreye ev sahipliği yapan Adana’nın Pozantı ilçesinde Cumhuriyetin 100’üncü yılı kutlamaları coşku dolu anlara sahne oldu.

Bu yıl 100. Yıl dönümü etkinlikleri sebebiyle ilçe stadında gerçekleştirilen tören programına yaklaşık 5 bin Pozantılı akın akın koştu. 29 Ekim sabahı saat 09.00’da Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü gerçekleştirildi. Akabinde ise saat 10.00’da ilçe stadında tören başladı.

STAD İÇİ VE ETRAFI HINCA HINÇ DOLDU

Pozantılılar Cumhuriyetin 100. Yıl törenlerini izlemek için Gökbez mahallesindeki ilçe stadının içini ve dışını hınca hınç doldurdu. Stad etrafındaki kalabalık ise belediyenin dronu ile görüntülendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören daha sonra İlçe Kaymakamı Fatih Karamahmut’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Kaymakam Karamahmut’un konuşması sonrası tüm izleyiciler hep birlikte alkış tufanı kopardı.

PROTOKOL TAM KATILIM SAĞLADI

Programa Kaymakam Fatih Karamahmut, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kutay Umur, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Kahraman Özkeskin, İlçe Milli Eğitim Müdür Hüdaverdi Yıldız, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, mahalle muhtarları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Programın gösteri etkinliklerinde öğrenciler halk oyunu gösterisi, bayrak gösteri ve Cumhuriyetin 100. Yılı yazısını figürleriyle resmettiler. Bu görüntüler de drone ile çekildi ve kaymakamlık ve belediyenin sosyal medya hesaplarından anında paylaşıldı.

KUTLAMALARDA BİR İLK YAŞANDI

Bu yıl ki 100. Yıl kutlamalarında bir ilk yaşandı. Tören programına emniyetin atlı birlikleri ve motorize ekipleri getirildi. İki at ile gösterilere katan ekipler Pozantılılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Vatandaşlar ve öğrenciler muhteşem güzellikteki atlarla fotoğraf çekinebilmek için birbirleriyle yarıştılar.

Yine bir ilk olarak emniyetin motorize ekipleri de program sonunda kortej geçişinde yer alarak yoğun ilgi gördü. Türk askeri komando birliğinin ise kortej geçişindeki o sil gösteri yürüyüşü vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Komando ekibinin geçişi sırasında “en büyük asker bizim asker” sloganları atıldı.

TÜRK BAYRAKLI DEV UÇURTMA İLGİYLE İZLENDİ

Pozantı Belediyesi tarafından organize edilen ve Mardinli sanatçı Zahit Mungan tarafından paraşüt kumaşından tasarlanan 65 metrekarelik Türk Bayraklı uçurtma Pozantı semalarını süsledi. Vatandaşlar ise dev uçurtmanın güzel fotoğraflarını ve videosunu çekmeye çalıştılar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.