Sarıgül’den İstanbul-Esenyurt’ta işten atılan Trendyol işçilerine destek

Türkiye Alibabanın çifliğ değil diyen Mustafa Sarıgül, Trendyol işçilerinin hak arama mücadelesinde elbette işçi arkadaşların yanındayız.

Sarıgül’den İstanbul-Esenyurt’ta işten atılan Trendyol işçilerine destek
Yayınlama: 23.09.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül,  İstanbul-Esenyurt’ta işten atılan Trendyol Express Dağıtım Merkezi işçilerinin mücadelesine destek verdi. 

Türkiye Alibabanın çifliğ değil diyen Mustafa Sarıgül, Trendyol işçilerinin hak arama mücadelesinde elbette işçi arkadaşların yanındayız. Onların yasal sendikal haklarını yok sayan anlayışı kınıyorum. Böyle bir haksızlık olmaz. İnsanlar bir işyerinde çalışma koşulları düzelsin ve yasal haklarını alabilmek adına sendikalı oluyorlar. Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Şirket çalışanların sendikaya girmesi nedeniyle, çalışan emekciyi işten çıkarması hoş bir şey değildir dedi. İşten çıkarılma büyük bir haksızlıktır ifadesinde bulunarak sözlerine şöyle devam etti:

Sendikaya üye olmak suç mu? Suçsa niye yasada var? sorusunu yönelten Sarıgül, Bu mesele sadece Trendyol işçisinin meselesi değildir. Bu mesele hak arama meselesidir. Bu mesele  sendikalaşma meselesidir. Sendikalaşma yoksa demokrasi yoktur.

Oysa bütün Türkiye sizden alışveriş yapıyor. Milyonlara milyon katıyorsunuz. İşçinin aldığı iki kuruşu çok görmeyin. Hak arayanı işten atmayın. İşçilere köle muamelesi yapmadan emekcinin hakkını verin diyerek sözlerini tamamladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.