Sendika Anayasal bir haktır ve engellenemez

Bandırma Çelebi limanın da çalışan işçiler anayasal haklarını
kullanarak, sendikal örgütlenmeyi %80 bir çoğunlukla, Liman-İş sendikası olarak elde etmiş olup bakanlığa yetki başvurusunu yaptılar.

Sendika Anayasal bir haktır ve engellenemez
Yayınlama: 29.07.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Bandırma Çelebi limanın da çalışan işçiler anayasal haklarını kullanarak, sendikal örgütlenmeyi  %80 bir çoğunlukla, Liman-İş sendikası olarak elde etmiş olup bakanlığa yetki başvurusunu yaptılar.

24 Temmuz da yapılan yetki başvurusunun ardından Çelebi yöneticilerin den beklenen, Anayasal hakka saygı duyulması gerekirken, tam tersi bir süreç işlemekte ve işçilere kabul edilemez baskılar yapılmaktadır. 
Sendika genel merkezi tarafından yapılan açıklamada, Çelebi Limanın da çalışan üyelerimizle birlikte yetki başvurusunun ardından şirket yöneticileri ile diyalog kanallarını zorlamış ve Çelebi yöneticilerinin toplu sözleşme sürecini başlatması için çaba harcanmıştır. Gerek sendika yöneticilerimizin gerek ise Çelebi limanın da ki üyelerimizin bu çabaları karşılık bulmadığı gibi Anayasal hakkını kullanan üyelerimizin istifa etmeleri istenmektedir. 

İstifa baskısının da sonuç vermemesi üzerine 27 Temmuzda 3 işçi arkadaşımız işten
atılmıştır. Bu yöntemin de sonuç vermemesi üzerine 28 Temmuzda 3 işçi arkadaşımız daha işten atılmıştır. “Ya istifa edersiniz ya ekmeğinizden olursunuz” deniler açık bir suç işlenmektedir. 
Çelebi Limanın da alın teri akıtan işçi arkadaşlarımız suç işlememiştir. Tek talepleri toplu iş sözleşmesi için görüşmelerin başlamasıdır. İşçilerin bu hakkına baskı, tehdit ve işten atmalarla yanıt verilmesi kabul edilemez. Bu hatadan bir an önce dönülmeli ve atılan işçi arkadaşlarımız işe geri alınarak sözleşme süreci başlatılmalıdır denildi.

Bandırma Liman işçileri Liman-iş çatısı altında kenetlenmişlerdir ve hiçbir baskı arkadaşlarımızın yasal haklarını kullanmalarını engelleyemez. Binlerce Liman-iş üyesi ve Türkiye işçi sınıfı Çelebi liman işçileri ile dayanışma içerisindedir. Bu hatadan hızla dönülmesini ve bir an önce atılan işçilerin işe alınması ile birlikte toplu iş sözleşmesi sürecinin başlatılması çağrısını yenelediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.