Sertaç Durak, İktidarın basını yok etme operasyonu bitecek,

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret eden İYİ Parti Milletvekili Adayı Sertaç Durak; “İktidarın basını yok etme operasyonu bitecek” dedi.

Sertaç Durak, İktidarın basını yok etme operasyonu bitecek,
Yayınlama: 28.04.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret eden İYİ Parti Milletvekili Adayı Sertaç Durak; “İktidarın basını yok etme operasyonu bitecek” dedi.

Halkı aydınlatma, haber alma ve haber verme hakkını kullanan basın çalışanlarının çok zor şartlar altında mesleklerini icra etmeye çalıştıklarını belirten Sertaç Durak, “Objektif, tarafsız ve meslek ilkelerine bağlı olarak görevlerini ifa etmeye çalışan basın çalışanlarının gerek mesleki ve gerek özlük haklar konusunda bir çok sorunu var. Çok zor şartlar altında görev yapıyorlar. Yaptıkları haberler ve yaptıkları yorumlar nedeniyle  baskı-tehdit ve şantajla karşılaşabiliyorlar. İktidara geldiğimizde, ülkemizin içinde bulunduğu koşullar gereği giderek ağırlaşan bu sorunların üstesinden gelinmesi için gereken çalışmalar yapılacaktır.

Hükümetin özellikle yerel basın üzerine uyguladığı (yok etme) operasyonu artık bitecek. Gerek yerel ve gerekse de yaygın basına Basın İlan Kurumu’ndan (BİK) hatta kamu işletmelerinden mutlaka reklam-ilan desteği sağlanacaktır.

Ayrıca; yeniden oluşturulacak Basın Kartı Komisyonu ile gerçek basın emekçilerinin basın kartı almaları kolaylaştırılacaktır” dedi.

Basın çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında iktidara geldiklerinde yapılacak çalışmaların hazır olduğunu, basın çalışanlarının özlük hakları dahil çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda Basın Meslek Örgütleri ile birlikte çalışılacağını söyleyen Sertaç Durak’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir; ülke genelinde bir çok gazetenin kapandığını, yüzlerce gazetecinin işsiz kaldığını belirterek, başta Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi’nin basınla ilgili bölümlerinde basın lehine gerekli düzenlemelerin yapılmasını, gazetelerin maliyet girdilerinin azaltılması için başta SGK primleri olmak üzere amortisman giderlerine iskonto uygulanması, yerel basının desteklenmesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarının ilan-abone ve reklam vermeleri için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.