Tatlıoğlu, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi,yürütmeyi denetlenemez konuma sürüklemiştir

Yayınlama: 26.01.2021
A+
A-

İLKGÜN HABER – İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, geçen yılın bir değerlendirmesini yaptı. TBMM Genel Kurulunda 61 adet kanun teklifinin görüşüldüğünü, bunların 35 tanesinin uluslararası anlaşmalar olduğunu, 26 kanun teklifinin 22 tanesinin torba yasa usulü ile görüşüldüğünü belirten Tatlıoğlu, bu sonuçlardan yasama ve kanun yapma kalitemizin ne seviyede olduğunu görüyoruz dedi.
Tatlıoğlu, İYİ Parti olarak 27. Yasama Dönemi içinde 250 adet Kanun Teklifi, 437 adet Araştırma Önergesi, 3408 adet de Soru Önergesi verdik. 2020 yılı içinde ise; 68 Kanun Teklifi, 167 Araştırma Önergesi ve 1467 Soru Önergesi verdik. Ne yazık ki 3408 soru önergemizin sadece 2033’üne yanıt bulabildik. Birçok bakanlığımızdan önergelerimizin yarısına dahi cevap alamadık dedi.

Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi, yasamanın işlevini düşürdüğü gibi yürütmeyi denetlenemez konuma sürüklemiştir. Şahıslar üzerinden kendini ifade eden bir devlet aygıtının varlığı tartışmaya açık hale gelir.
Tüm bu kurumlar, Milletimize hizmet ettiği müddetçe varlıkları güçlenir, Kanundan, kuraldan, evrensel kaidelerden uzaklaştıkça etki kabiliyetini yitirir. Geçen 2 buçuk yıllık süreçte bunu kerelerce yaşadık. Neredeyse tüm makro göstergelerde sıkışmış bir ekonomi tablosu ile karşı karşıyayız dedi.
Merkez Bankası, tarihin en büyük döviz açığı içerisinde. Mali disiplin çözülmüş durumda.Kamu Kesim Borçlanma Gereği %5,5. Önümüzdeki yıl daha da yükselmesi kaçınılmaz gözüküyor. İşsizlik tabana yayılmış durumda. Bugün Türkiye’de özellikle gençler, fakat her yaş grubunu da kapsayan yaygın bir işsizlik ile karşı karşıyadır. Enflasyon, orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın yaşam standardını aşağı çekiyor. Gelir dağılımdaki bozulmayı derinleştiriyor dedi. Ak Parti Hükümetleri’nin denetime karşı duyduğu alerjinin Türk Milleti’nin sırtına yüklediği maliyetler taşınamaz bir noktaya gelmiştir.

2021 yılında Genel Başkanımızın başlattığı esnaf gezilerine devam etmekteyiz. Türkiye’nin gerçek sorunlarını dinleme ve bunu siyasete aktarma görevimiz devam etmektedir. Türkiye’nin gerçek sorunlarının ekonomi, işsizlik, iş yeri kapanmaları, yüksek maliyetler geçim sıkıntısı olduğu görülmektedir.

Erdoğan “Bazı dostlar geldi, ‘Dükkanlar kapanıyor’ dedi, işte rakamlar ortada, kapanan filan yok” dedi. İşte rakamlar ortada kapanan filan yok ifadesini saraydaki kapanmışlığına bağlıyoruz. Saraylar böyledir milletle arasına duvar örer. Geçmiş zamanlarda hiç olmazsa kongrelerde toplumla birarada olan Sayın Erdoğan artık ülkeyi dijital sesleniş üzerinden yürütmektedir.
Bütün saraylar aynıdır saraylar eleştiriye kördür, sağırdır. Çünkü saraydaki azınlık her zaman her ülkede mutludur, saraydan çıkmadan milletle bütünleşmeden ne sorunlar görülür ne de sorunlara çözüm üretilir dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.