TBMM’de Saadet grubuna CHP’den vekil desteği

TBMM’de Saadet grubuna CHP’den vekil desteği
Yayınlama: 17.12.2023
A+
A-

İLKGÜN HABER – Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefat etmesi sonucu, Meclis’te Saadet ve Gelecek Partisi tarafından kurulan Saadet Grubu düştü.

Söz konusu duruma CHP’den vekil desteği geldi. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi’ne geçti, böylece Saadet Grubu’nun vekil sayısı yeniden 20 oldu. Konuya ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “Muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması amacıyla bu tavrı almış bulunuyoruz. Tüm siyasal partilerden de bu tavra destek bekliyoruz” dedi.

Saadet Grubu’nun düşmesine ilişkin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştüklerini kaydeden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şunları söyledi:
“Saadet Partisi sözünü söyleyemez hale gelirse bu demokrasi açısından da çok ayıp. Hele hele Hasan Bitmez’in son nefesine kadar kürsüde sözünü söylemeye çalışan gayreti de göz önüne getirilince kendisinin hatırasına da saygısızlık olur.

Biz bu grubun düşmemesi için tüm muhalefet partilerinin birer milletvekili ile bir demokrasi dayanışması yapmasını önerdik. Ancak bugün saat 11.00’e doğru henüz tüm partilerin bu kararı alamadığını öğrendik. Saat 11.00’de de görüşmeler başlıyordu. Kütahya Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap, grubumuz adına bir fedakarlık yaparak bütçe görüşmeleri boyunca Saadet Partisi’ne katılıyor. Saadet Partisi her gün 60 dakikalık söz hakkını kullanacak.”
CHP kürsü hakkını, muhalefet hakkını, söz hakkını savunur. Bütçe görüşmeleri sonrasında mutlaka Saadet Partisi’ne çeşitli katılımlar olabilecektir. O sağlanana kadar bütçe görüşmeleri boyunca kürsü haklarını kaybetmemeleri için bir milletvekilimizi Saadet Partisi grubunda görev yapmak üzere talimatlandırmış durumdayım ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatıyla, TBMM Grubu’nun sayı şartını sağlayamaması ve düşmesi üzerine CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın istifa ederek partiye katılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Kaya, “Milletvekilimiz Hasan Bitmez Bey’in vefatının ardından TBMM’de Saadet Partisi Grubumuzun devam ederek bütçe görüşmelerinde sözlerini tamamlaması için büyük bir hassasiyet gösteren CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ve CHP yönetimi ile kadrolarına teşekkür ediyorum” dedi. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.