TÜED Adana Şube Seçimi Usülsüzlük Nedeniyle İptal Edildi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde yapılan seçim iptal edildi.

Yayınlama: 21.04.2024
Düzenleme: 21.04.2024 21:12
A+
A-

İLKGÜN HABER – Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesinin Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde yapılan kongresinde, yapılan usulsüzlük nedeniyle seçim iptal edildi.

Geçen dönem’de şu an işbaşında bulunan Ali Vuranay ve o zamanın ekibinin yapmış olduğu entrika ve oyunlar sonucu o zamanın mevcut yönetimi Yaşar Tekin ve ekibi suçlanmış, usülsüzlük yapıldığı öne sürülerek seçimler iptal edilmişti.

Bu işi Ali Vuranay sanırım iyi öğrenmiştir. Amma bu sefer baltayı taşa vurduğu görülüyor. Ancak akıllara şu soruyuda getirmiyor değil. Bu oyun bilinçli olarak oynanarak seçimin ertelenmesi acaba birilerinin işinemi yarıyor . Bu olayda genel merkez bu işin neresindedir? Tabi onuda zaman gösterecektir.

Genel merkez gerçekten bu usülsüzlüklere göz yummayı düşünmüyorsa, derhal mevcut yönetimi iş başından alarak, tarafsız bir seçim yürütme kurulu ataması, genel merkezin samimiyetini gösterecektir. Aksi halde hiç kusura bakmasınlar,kendileride münferittir.

Geçmişte yaşanan rezaletlerin ardından, TÜED Adana’da genel merkez tarafından şubelere bölünerek, böl parçala yönet taktiği uygulanmıştır.  Bu günde gerçekleştirilmeye çalışılan seçimde, çeşitli enrika ve usülsüzlüklerle seçimin yine iptal edilmiş olması elbette manidardır.

TÜED Genel Merkezinin Adana’daki sorunlarla baş edemediği ve seçimleri yönetemediği her ne kadar iddia edilsede, yaşananlar gerçekten emekliler adına utanç verici bir tablo olduğu görülüyor.

Bu güne kadar mevcut yönetim hakkında, derneğin Denetleme kurulu başkanı Berrin Ünlü tarafından yapılan denetlemeler sonucu, mevcut başkan Ali Vuranay tarafından suç unsuru teşkil ederek, dernek üzerinden haksız kazanç sağladığı, kendi aile fertlerine usülsüz şekilde maddi kaynak sağlaması rapor halinde, genel merkezin bilgisine sunmuş olmasına rağmen neden bu kişi hakkında bir işlem yapılmamıştır.

Mevcut bu yönetimin şu ana kadar görevde kalmış olması, Adana’da Emekli camiasının derneğe bakış açısına kelepce vurmuş olması, elbette toplumsal  mesele ve dernekcilik adına leke getirmiştir.

Genel merkez gerçekten bu konuda samimi ise, bir an önce mevcut yönetimi görevden almak zorundadır. Bu arada Dernek Tüzüğünün 12 maddesinin (d) fıkrasında belirtilen, seçilen yönetimin sonradan üst kurl deleglerini belirlemiş olması, demokratik bir yöntem değildir. Demokratik olan seçimle gelen üst kurul delegelerinin genel merkez yönetimini belirlemiş olmasıdır.

Demokrasi çerçevesinde seçme ve seçilme hakkının dernek içerisinde dahi olsa en uygun ve demokratik olanı seçimle gelen üst kurul delegelerinin genel merkez yöneticilerini seçmesidir.  Derhal bu maddenin ilk yapılacak olan dernek genel kurulunda ele alınarak, değişiklik yapılması talebimizdir.

Haber: Yusuf Kahraman

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.